Telma er norgesmester i sjukamp

Telma Eid (20) fra Søndre Land IL Friidrett gikk helt til topps under helgens norgesmesterskap i mangekamp på Furumo Friidrettsstadion i Modum (Buskerud). Etter den avsluttende 800 meteren søndag ettermiddag fikk Telma overrakt NM-gullet som bevis for at hun er årets norske sjukampmester for kvinner senior.

Med fravær fra noen av landets lovende sjukampkvinner, som befinner seg på studier i USA, grep Telma muligheten til å bli norgesmester i sitt første år som seniorutøver. To uker etter at hun kom hjem fra egne studier i Barcelona er det ennå et stykke fram til toppformen, men hun kan nå trolig se fram til en ny mangekamp når Nordisk Mesterskap arrangeres på Jessheim om to uker.

Kvinnenes sjukampkonkurranse under NM ble en duell mellom Søndre Lands Telma Eid og Sandes ILs Selma Lif Thoolfsdottir. Telma hadde et forsprang på 116 poeng etter første dags fire øvelser. Etter den første av tre øvelser søndag – lengdehopp – kortet sandnesjenta ned forspranget til 46 poeng etter et lengstesprang på 4,80 meter. Telma, som ikke traff planken, måtte nøye seg med 4,53 meter.

Spydkonkurransen ble helt avgjørende. Telma kastet 29,45, og hadde også et hårfint overtramp på et kast mellom 33 og 34 meter. Thoolfsdottir oppnådde ingen gyldige kast og ble stående med null poeng i øvelsen. Da startskuddet gikk på den avsluttende 800 meteren var det bare Telma av de to igjen på startstreken. Telma gjennomførte i fin stil til 2.35,59 og sluttpoengsummen 4168 poeng. Personlig rekord på 4630 poeng fra Nordisk Mesterskap i Finland i fjor.

Her er alle resultatene

Telma er den fjerde av utøverne i Søndre Land IL Friidrett som blir norgesmester i år. Fra tidligere er Caleb Kongolo (18) norgesmester for junior i høyde uten tilløp og Fatou Camara (15) og Josue Kongolo (16) norgesmestere for ungdom i henholdsvis kulestøt og på 60 meter innendørs. Ytterligere to utøvere har vunnet NM-medaljer: Christoffer Tvinnereim (19) sølv i høyde i Ungdoms-NM innendørs og Gracia Kongolo (21) bronse i lengde uten tilløp for kvinner senior.

Sveip bildet nedenfor for bildeserie fra NM