Tok UM-kravet i første forsøk

Olav Bergan Stuedal (16) debuterte med bravur på friidrettsbanen under treningsstevnet Mohagan Bil Cup på Brandbu stadion onsdag 18. mai. Han stilte til start på 3000 meter, som han gjennomførte i fin stil på tiden 9.40,49. Med det løp Olav nesten ti sekunder under kravet for UM-deltakelse på distansen i G16.

Olav har gjort seg bemerket med sterk løping i Land Løpskarusell, og fant ut at han hadde lyst til å prøve seg på bane også. Han ble sekundert etter 78-runder på onsdagens 3000 meter, og holdt jevne rundetiden like i underkant av skjemaet til 9.50,0, som er identisk med UM-kravet.

Olav Bergan Stuedal er dermed den sjette utøveren fra Søndre Land IL Friidrett som er kvalifisert for deltakelse i årets norske ungdomsmesterskap (UM), som går av stabelen i Sandnes i september. UM er offisielt norsk mesterskap for aldersklassene 15 til 19 år.

Ni utøvere fra Søndre Land IL Friidrett var i aksjon på Brandbu stadion onsdag kveld. Vi kommer tilbake med mer fra stevnet når resultatlistene foreligger.