Nikolai Stavik Moshagen (t.v.) og Nissi Kongolo vant henholdsvis sølv i kulestøt i G14 og sølv i kulestøt og bronse på 200 meter i G13.

Tre medaljer og fire perser på første dag av Lerøy-Lekene

Nissi Kongolo (13) vant sølv i kulestøt og bronse på 200 meter i G13, mens Nikolai Stavik Moshagen (14) vant sølv i kulestøt i G14 under første dag av Lerøy-Lekene på Hamar lørdag.

Lerøy-Lekene regnes som uoffisielt norsk mesterskap for 13 og 14 år gamle utøvere, og arrangeres samtidig på tre steder i ulike landsdeler denne helgen. Stevnet på Hamar gjelder de åtte østlandsfylkene, og deltakerne er tatt ut av og representerer sine respektive kretser i konkurransene.

Seks utøvere fra Søndre Land IL Friidrett er med på Opplands lag denne helgen, og de deltar i henhold til reglene i to øvelser hver hver av dagene – totalt fire øvelser over to dager. Noe av konseptet er også at enkelte av øvelsene avviker litt fra de utøverne har mest erfaring med, for at kretslaget skal samle poeng i flest mulig øvelser i lagkonkurransen.

I G13 deltar Nissi Kongolo og Iver Hauger Fremstad, mens Lise Mari Røvik Engelund deltar i J14. I G14 stiller Sander Johnsbråten, Ryan Haanschoten og Nikolai Stavik Moshagen.

Nissi Kongolo på vei mot bronse og PB på 200 meter i G13.

Nissi Kongolo ble toer i G13 i kulestøt 3 kg med resultatet 12,23, drøye 30 cm bak personlig rekord (PB). 200 meter hadde han ikke løpt i konkurranse før lørdagens konkurranse på Hamar. Det ble en flott tredjeplass, og tiden 27,19 er da satt som PB.

Nikolai Stavik Moshagen støtet tett opp mot PB og vant sølv i kulestøt G14.

Nikolai Stavik Moshagen knep sølvet i en svært jevnt konkurranse i kulestøt 4 kg G14. Både han og treeren i konkurransen oppnådde 10,05, men Nikolai gikk foran på 10,03 som neste beste støt.

Ryan Haanschoten (14) løp også 200 meter for første gang i konkurranse, og satte  29,09 som personlig rekord. Likeledes Iver Hauger Fremstad med 32,61 i G13. Iver støtet også 3 kg kule i konkurranse for første gang, og satte 6,06 som PB.

Lørdagens konkurranser ble avsluttet med 10 x 80 meter stafett på gress. Tre SLIL-utøvere løp på Opplands lag: Sander Johnsbråten, Ryan Haanschoten og Nissi Kongolo.

Lerøy-Lekene fortsetter i Hamar Idrettspark søndag.

Her er alle resultatene.

Les forhåndsomtalen av mesterskapet her.

Følg stevnets facebookside med b.a. videoer fra dagens øvelser og kveldens deltakerarrangement her.