Seks utøvere fra SLIL Friidrett har representert Oppland i Lerøy-Lekene, F.v. Nissi Kongolo, Iver Hauger Fremstad, Lise Mari Røvik Engelund, Nikolai Stavik Moshagen, Sander Johnsbråten og Ryan Haanschoten.

Reiste hjem fra Lerøy-Lekene med 4 medaljer og 9 perser

Iver Hauger Fremstad (13), Nissi Kongolo (13), Lise Mari Røvik Engelund (14), Ryan Haanschoten (14), Sander Johnsbråten (14) og Nikolai Stavik Moshagen (14) kan alle se fornøyd tilbake på helgens Lerøy-Lekene (Ungdomslekene) på Hamar. Totalt sanket sekstetten fire medaljer og ni personlige rekorder etter to dager med konkurranser mot jevngamle utøvere fra åtte østlandsfylker. Lørdagens tre medaljer og tre personlige rekorder ble fulgt opp med nok en medalje og ytterligere seks personlige rekorder søndag.

Lerøy-Lekene regnes som uoffisielt norsk mesterskap for 13- og 14-åringer. Lekene arrangeres i tre ulike landsdeler den samme helga, og stevnet på Hamar samlet kretsuttatte deltakere fra de åtte østlandskretsene.

Nissi Kongolo med bronsemedaljen han vant på 60 meter i G13 søndag.

Nissi Kongolo løp seg søndag til finalen på 60 meter i G13, der det ble bronsemedalje etter tiden 8,14. Han kunne dermed hente seg sin tredje medalje i mesterskapet. Nissi forbedret i tillegg personlig rekord (PB) i høyde med 11 cm til 1,31 meter.

Nikolai Stavik Moshagen fulgte opp lørdagens kulesølv i G14 med femteplass i spyd 600g søndag. I sin første konkurranse med 600 grams spyd ble 24,33 meter satt som personlig rekord.

Iver Hauger Fremstad forbedret søndag PB på 60 meter med fire hundredels sekund til 9,30. Han konkurrerte i spyd for første gang, og fikk satt 8,56 som PB med 400g spyd.

Ryan Haanschoten forbedret PB på 60 meter med seks hundredels sekund til 8,59. Lise Mari Røvik Engelund tangerte PB på 60 meter med tiden 9,77.