UM SØNDAG: Knuste klubbrekord fra 1983

2.05,09, heatseier og mindre enn et sekund fra medalje på 1000 meter stafett i G17/19. Med det sto kvartetten Christoffer Tvinnereim (17), Caleb Muamba Kongolo (16), Dag Pettersen (17) og Haldor Hagen Jøsendal (19) for en alle tiders avslutning på helgens ungdoms-NM for Søndre Land IL Friidrett.

Målsettingen før start var å utfordre klubbrekorden for menn senior i Søndre Land IL Friidrett. Den har stått siden 1983 og lød på 2.09,2 med manuell tidtaking. Gutta knuste den tiden med mer enn fire sekunder.

Søndre Land stilte for første gang med stafettlag i UM, og med det samme laget som i NM for junior for en måned siden. Den gang gikk pinnen i tartandekket første veksling. Det gjorde den ikke søndag i Sandnes.

Christoffer Tvinnereim sørget for at laget var godt med etter sin 100 meter i sving. Denne gang gikk vekslingen med Caleb Kongolo ved utgangen av svingen uten alt for stor vanskeligheter.

Caleb holdt størst fart av alle på den 200 meter lange andreetappen, og sørget for et godt utgangspunkt for Dag Pettersen foran hans 300 meter. Steinkjer la seg i føringen i det lagene løp inn til lista etter de to første etappene, med Søndre Land like bak.

Dag holdt kontakten med Steinkjer inn mot mål. En for dagen febersyk Haldor Hagen Jøsendal på den siste etappen, 400 meter, var selvsagt et åpent spørsmål om ville holde hele runden. Haldor viste ingen tegn til sykdom da han tok igjen Steinkjer gjennom første sving, og la seg i føringen på borte langside.

Ut på oppløpssida hadde han fem meter til nordtrønderne. Da han hørte pusten bak seg halvveis på oppløpet hadde Haldor krefter å svare med, og heatseieren var aldri truet. Og ekstra artig var det at tida ble såpass god som 2.05,09.

Den tidligere klubbrekorden på 1000 meter stafett menn senior i SLIL lød på 2.09,2. Den ble satt i 1983, og på det laget løp Thos Lanesskog, Hans Pedersveen, Geir Skogsbakken og Arne Ottar Wolla.

Denne avslutningen på årets ungdoms-NM sørget naturlig nok for god stemning i hele SLIL-troppen før ettermiddagens hjemreise fra Vestlandet (SE BILDESERE FRA STAFETTEN UNDER ARTIKKELEN).

Caleb Kongolo hoppet tre lange lengdehopp. Dessverre var alle ugyldige med overtramp på planken.

Caleb Kongolo hoppet tre lange lengdehopp. Dessverre var alle ugyldige med overtramp på planken.

I de individuelle øvelsene søndag viste Caleb Kongolo sin gode form i lengdegropa. Dessverre fikk han ingen gyldige sprang, og måtte takke for seg etter tre omganger i G16. Da hadde han landet rundt 6,30-6,40 i alle sine tre sprang, men dessverre med noen centimeter overtramp på planken hver gang. Synd for Caleb, som ville hevdet seg høyt i konkurransen og knust sin egen

Telma Eid satte en fin årsbeste med 1,63 meter i høyde J18/19.

Telma Eid satte en fin årsbeste med 1,63 meter i høyde J18/19.

PB om han hadde truffet.

Telma Eid satte ny årsbeste i høyde da hun hoppet 1,63, som ga 5. plass i J18/19.