Aksel Stavik Moshagen slo til med sølv i diskos G15 første dag av Ungdoms-NM på Fana stadion.

UNGDOMS-NM FREDAG: Aksel ble sølvgutt i første forsøk

Pallen etter diskos i G15.

Første års Ungdoms-NM deltaker Aksel Stavik Moshagen (15) overgikk alle forventninger da han fredag perset med nesten sju meter i diskos og vant sølvmedalje i G15 i sin aller første konkurranse i Ungdoms-NM.

Aksel gikk inn i konkurransen med en fersk personlig rekord på 37,22 meter med 1 kg diskosen i G15. Etter ugyldig kast i første forsøk, ble det over 41 meter i andre kast. Deretter vel 42 meter, og så imponerende 44,00 meter. Det holdt til sølv med god margin.

Perset gjorde også Nissi Kongolo (17) i kule 5 kg G17. 13,64 meter ga en sterk fjerdeplass i klassen.

Alle søndrelandingene som var i ilden fredag presterte godt på Fana stadion. Det ble finaledeltakelse (8 beste) på samtlige. Eline Raddum Hvitsand (16) ble femmer idiskos og åtter i spyd i sin klasse.

Seks utøvere fra SLIL Friidrett har kvalifisert seg og deltar i denne helgens Ungdoms-NM i Bergen. Lørdag står kule J16 med Eline Raddum Hvitsand, lengde i G17 med Nissi Kongolo, spyd i G15 med Aksel Stavik Moshagen og 800 meter i G15 med Johan Engelien Andresen for tur.

Noah Bakken Hesla (16) ble firer i spyd og åtter i diskos i G16, mens Nikolai Stavik Moshagen ble åtter i lengde G18/19.

Se flere bilder fra fredagens konkurranser på Instagram.

Her er alle resultatene fra fredagens konkurranser i Ungdoms-NM