Nikolai slo til med kulebronse i G17 under første dag av Ungdoms-NM i Trondheim.

UNGDOMS-NM FREDAG: Slo til med bronse i første øvelse

Nikolai Stavik Moshagen slo til med bronse i aller første øvelse – kulestøt 5 kg G17 – under første dag av Ungdoms-NM i Trondheim fredag.

Kulebronse i G17 i Ungdoms-NM 2022

Nikolais lengste støt målte 12,94, noe bak persen på 13,75 fra tidligere i år. Teknisk gikk kula litt for høyt denne gangen til at det kunne bli lengder omkring pers.

Opp til gull og sølv var det uansett ventet avstand, da både gull- og sølvvinner er gode for – og støtet – over 15 meter. Samtidig var det god margin også ned til plassene utenfor pallen.

Nikolais mål for konkurransen var å kjempe om en pallplass, og det ble i høyeste grad innfridd.

Noah i aksjon i diskosringen, der det ble ny pers og en fin 7. plass.

Noah Bakken Hesla (15) kastet til ny pers i diskos 1kg G15 allerede i første omgang. 32,84 er vel halvmeteren forbedring av hans tidligere bestenotering. Resultatet holdt til en fin 7. plass for debutanten i UM utendørs.

Eline Raddum Hvitsand lå etter årsstatistikken i J15 godt an til en fjerdeplass i diskos 750g, og fjerdeplass ble det. Resultatet 28,94 er tett opp mot persen på 29,33. Et fint resultat for Eline, som har sine sterkeste øvelser senere i mesterskapet.

Ungdoms-NM fortsetter lørdag med alle fire søndrelandingene i aksjon på Trondheim friidrettsstadion. På programmet da står blant annet høyde for Nikolai, kule for Nissi og spyd for Eline og Noah.

Konkurransene kan følges live på OA-TV/direktesport.no gjennom hele helgen. Du finner SLIL-utøvernes tidsskjema og lenke til web-seningen her.

Her er alle resultatene fra Ungdoms-NM.