50 barn i full fart på idrettsskolen

To dager med Stena Idrettsskole er vel gjennomført i Søndre Land-Hallen mandag 3. og tirsdag 4. oktober. Idrettsskolen, som er et samarbeid mellom Søndre Land IL Friidrett og Søndre Land IL Håndball for femte året på rad, ble i år fulltegnet med 50 påmeldte barn. Dette er deltakerrekord.

stenaDet har vært to dager med full fart, lek og moro i hallen. Hver av dagene har bestått av en halvdel med friidrett og en halvdel med håndball. For Søndre Land IL Friidrett har klubbens hovedtrener og ti ungdomsutøvere stilt opp som instruktører.

– Vi er så heldige å mange dyktige ungdommer i Søndre Land IL Friidrett. I tillegg til sin egen trening stiller de opp som instruktører på friidrettslek for barn gjennom hele sommerhalvåret, og på idrettsskolen i høstferien. De har lært seg å ta lederansvar, løser oppgavene med trygghet og er populære instruktører blant ungene, sier hovedtrener Sæmund Moshagen.

Ti ungdomsutøvere fra SLIL Friidrett har vært dyktige og populære instruktører under friidrettsdelen av Stena idrettsskole.

Ti ungdomsutøvere fra SLIL Friidrett har vært dyktige og populære instruktører under friidrettsdelen av Stena idrettsskole.

Friidrettsdelen besto mandag av trening på ni ulike øvelser; 60 meter, kulestøt, skumspydkast, høyde, lengde og tresteg uten tilløp, freksvenshopp, vertikalspenst og balanse. Tirsdag gjennomførte deltakerne «friidrettens dag». Her fikk de skrevet resultatene fra 10 ulike øvelser rett på startnummeret. I tillegg til øvelsene de trente på dagen i forveien, sto hekkeløp på programmet.

Oppvarmingen besto hver dag av ulike sistenleker for de yngste, mens de eldste varmet opp med basketball og innebandy. På alle friidrettsøktene var det i tillegg satt av tid til bevegelighetsøvelser/tøying.

Vi har hatt med oss en gjeng spreke, blide og hyggelige barn, som alle har vist stor idrettsglede under aktivitetene. Mange av dem har vært med i flere år. Spesielt hyggelig for oss i SLIL Friidrett var det at mange barn kom og sa til oss at «friidrett er gøy», og at de har lyst til å bli med på treninger. Det er de selvfølgelig velkomne til, om de ikke allerede er med :-). Informasjon om treningstilbudet i klubben finner du HER.

SLIL Friidrett takker Stena Recycling som hovedsponsor for årets idrettsskole, og Kiwi Hov og Europris Hov for frukt og kjeks til deltakerne. En spesiell takk til SLIL Håndball for utmerket samarbeid om idrettsskolen for femte året på rad.