Telma på rekrutteringslandslaget 2017

Telma Eid (18) fra Søndre Land IL Friidrett er av Norges Friidrettsforbund uttatt til rekrutteringslandslaget i mangekamp for 2017. Telma går dermed på sin tredje sesong som uttatt på rekrutteringslandslaget, og er allerede godt igang med forberedelsene til neste sesong.

Se hele uttaket HER

Telma har vært uheldig med skader de to første årene på rekrutteringslandslaget. I 2015 skled hun og slo seg kraftig under et stevne i Stockholm. Dette hemmet henne under det påfølgende NM i mangekamp det året. Hun fikk da likevel delta i Nordisk Mesterskap i København som klubbutøver senere samme sesong, der hun som 17-åring satte sin foreløpige personlige rekord i sjukamp på 4496 poeng (se video HER).

I 2016-sesongen ble det ingen mangekampdeltakelser på Telma. Hun pådro seg en ryggskade under treningsleir med kretslaget i januar, en skade hun måtte prioritere å lege gjennom alternativ trening helt fram til sommeren. Først på høsten i år har Telma igjen trent og konkurrert i alle mangekampøvelsene. I en av øvelsene, spydkast, satte hun personlig rekord i forrige måned, mens hennes øvrige PB er fra 2015-sesongen.

Uttak på rekrutteringslandslaget i mangekamp omfatter også utøvernes personlige trenere/klubbtrenere, og innebærer 3-5 samlinger gjennom året. Første delmål vil være NM i mangekamp innendørs i februar, før NM i mai vil være avgjørende for hva som skjer videre utover i 2017-sesongen.

For Telma er det et naturlig mål for 2017-sesongen å kvalifisere seg til Nordisk Mesterskap i Finland i juni. Dit sender Norge tre utøvere i Telmas juniorklasse. Kvalifiseringen skjer i hovedsak på grunnlag av resultatene i mangekamp-NM i mai. Det er også et U20-EM i Italia i 2017. Å kvalifisere seg dit krever både å oppnå kvalifiseringskravet og å være blant de to beste i Norge. Ved forrige U20-EM i Sverige i fjor, var kvalifiseringskravet 5100 poeng.