42 nye perser i Søndre Land-Hallen

20 av klubbens utøvere deltok i friidrettsstevne på hjemmebane i Søndre Land-Hallen lørdag 3. mars, og presterte ikke mindre enn 42 nye personlige rekorder. Totalt deltok 27 utøvere fra fire klubber i stevnet med omkring 80 enkeltstater totalt.

Det var 60 meter (manuell tidtaking), kulestøt, høyde og tre hoppøvelser uten tilløp (høyde, lengde og tresteg) på programmet. Noe av forklaringen på alle de nye personlige rekordene ligger nok i at mange av deltakerne var med på sitt første friidrettsstevne for året, og dermed fikk løst ut framgang gjennom trening helt siden fjorårssesongen.

Vi fikk nye klubbrekorder for kvinner senior ved Mari Askvig (18) i kulestøt (9,96 meter) og Gracia Kongolo (21) i lengde uten tilløp (2,71 cm). Graca presterte i tillegg bestenotering for kvinner senior i Søndre Land IL i tresteg uten tilløp med 7,34 meter – en forbedring av hennes egen tidligere bestenotering med 22 centimeter.

Josue Kongolo satte ny kretsrekord for G16 i Oppland i lengde uten tilløp (3,00 meter). Han støtet også kule 5 kg til norsk årsbeste i G16 (13,74 meter), mens Are Bergum Nilsen (18) oppnådde Ungdoms-NM-kravet for aller første gang da han perset til 1,75 meter i høyde.

Christoffer Tvinnereim (19) er på gang med 1,80 meter i høyde, og Caleb Kongolo (18) viste hvordan han ble juniornorgesmester i høyde uten tilløp da han hårfint rev på 1,57, som ville vært ny pers med to cm. Han ble stående med 1,50 meter som resultat. I tresteg uten tilløp var det to SLIL-utøvere som hoppet langt; Caleb Kongolo forbedret PB med 7 cm til 8,63 og Ask Lindbråten (19) med 5 cm til 8,07. Even Rudsengen (17) forbedret PB i høyde uten tilløp med 5 cm til 1,40 meter

Også i de yngre årsklassene ble det en rekke fine resultater og mange personlige rekorder. Vi viser til resultatlista for full oversikt.

Komplett resultatliste

Se flere bilder her