Søndre Lands seks deltakere i Lerøy-Lekene reiser hjem fra Rjukan med 19 perser og 6 medaljer. (FOTO: Josue Kongolo)

Lerøy-Lekene søndag: 11 perser og 2 nye medaljer

Søndre Lands seks utøvere på Innlandets lag i Lerøy-Lekene har lagt bak seg er strålende helg på Rjukan. Søndag ble det ytterligere 11 personlige rekorder (PB) og to nye medaljer.

30 utøvere fra klubber i Innlandet ble tatt ut til å representere den sammenslåtte kretsen under lekene, som regnes som et uoffisielt nasjonalt mesterskap for 13- og 14-åringer. Søndre Land-gjengen er nå på tur hjem sammen med resten av laget, og i bagasjen har klubbens seks representanter intet mindre enn 19 personlige rekorder og seks medaljer fra stevnet.

Eline Raddum Hvitsand (13) oppnådde to nye PB søndag med 9,76 på 60 meter og 7,50 meter i tresteg.

Hedda-Elida Johansen (13) satte søndag ny PB i spyd med 22,99 meter. Dette var en forbedring av tidligere bestenotering med 3,33 meter. Hun løp 60 meter på 10,25.

Ingeborg Lysen Bekkelien (13) var nær pallen i sin første sleggekonkurranse, der hun fikk 27,30 meter (2kg) som PB. Resultatet ga fjerdeplass. Ny pers ble det også i spyd 400g med resultatet 24,54 meter,

Noah Bakken Hesla (13) perset i alle sine tre øvelser søndag. Det vil si 9,01 meter i tresteg, 25,30 i spyd 400g og 17,86 i slegge 3kg.

Iver Hauger Fremstad (14) oppnådde ny PB på 200 meter hekk med tiden 36,12.

Nissi Kongolo (14) tok seieren i tresteg med resultatet 11,70 (PB). På 60 meter vant han bronse på iden 7,91, etter å ha værst nest raskest i forsøksheatene med 7,83.

Nissi har dermed fem medaljer – tre gull , en sølv og en bronse – med seg hjem. I tillegg vant Ingeborg Lysen Bekkelien en bronse i diskos lørdag.