9 SLIL-utøvere kvalifisert for norske mesterskap i høst

De norske mesterskapene i friidrett kommer på rekke og rad utover høsten. Per i dag er ni utøvere fra Søndre Land IL Friidrett kvalifisert for ett eller flere av disse. Det har aldri vært flere.

Det avholdes offisielle norske mesterskap med kvalifiseringskrav fra og med 15 år. Ungdoms-NM gjelder årsklassene 15 til 19 år, mens Junior-NM har klassene U20 og U23. I tillegg kommer Senior-NM – hovedmesterskapet.

Antall utøvere fra Søndre Land IL Friidrett som kvalifiserer seg for NM-deltakelse har økt jevnt og trutt siden Christian Kongolo (nå 23) kvalifiserte seg for UM-deltakelse for sju år siden. I år er ni utøvere kvalifisert for minst ett av mesterskapene. Sju av klubbens utøvere har greid kravene for Ungdoms-NM, mens fem har kvalifisert seg for Junior-NM. 1 utøver er kvalifisert for Senior-NM.

Til Ungdoms-NM i Overhalla i Nord-Trøndelag 31. august til 2. september er Fatou Kamara (15), Josue Ilunga Kongolo (16), Mari Øiom Askvig, Caleb Muamba Kongolo (18), Olav Bergan Stuedal (18), Are Bergum Nilsen (18) og Christoffer Tvinnereim (19) kvalifisert i en eller flere øvelser.

Til Junior-NM på Bislett i Oslo helga før er Josue Ilunga Kongolo (16), Mari Øiom Askvig (18), Caleb Muamba Kongolo (18), Telma Eid (20) og Gracia Thiama Kongolo (21) kvalifisert. Telma Eid er per i dag den eneste av klubbens utøvere som er kvalifisert for Senior-NM med sitt høyderesultat på 1,66 fra i fjor (kravet er 1,65). Ingen av klubbens utøvere satser foreløpig på deltakelse i senior-NM, men det vil flere av dem gjøre neste år. Da arrangeres hovedmesterskapet på Hamar.

Klubben akter å stille guttelag på 1000 meter stafett både i Ungdoms-NM og Junior-NM. Dette vil involvere også Trym Olsson Røen (20) i Junior-NM på Bislett. Det betyr at stafettlaget vil stille i U23-klassen. I Ungdoms-NM stiller laget i G18/19.

Flere av klubbens utøvere er like ved å kunne kvalifisere seg. Even Rudsengen (17), Fredrik Stavik Moshagen (15)  og Anja Ødegård (18) mangler ikke mye på kravene til Ungdoms-NM i sine klasser, og kan fortsatt kvalifisere seg gjennom konkurranser de kommende ukene. Olav Bergan Stuedal og Christoffer Tvinnereim er begge nær kravene også for Junior-NM.

Første mulighet for nye kvalifiserte er Østlandsmesterskapet/Norgeslekene på Jessheim førstkommende helg. Også et par stevner på Brandbu arrangeres før kvalifiseringsfristene går ut.

For utøvere 13 og 14 år arrangeres Ungdomslekene/Lerøy-Lekene som et uoffisielt norsk mesterskap på Hamar andre helga i september. Til dette mesterskapet er det kretsene som gjør uttak, og det ligger i år an til at 5-6 utøvere fra SLIL Friidrett vil bli tatt ut på Opplands lag.

Les også: Slik ligger SLIL-utøverne an på norgesstatistikkene etter vårsesongen