Foreldrene har gjort det igjen

Foreldrene i Søndre Land IL Friidrett har gjort det igjen! Ikke før har de gjennomført tidenes største dugnad i Søndre Land IL Friidrett med å være medarrangører av NM i friidrett for junior på Brandbu stadion, så har de igjen stilt opp på dugnadsarbeid på hjemmebane. Lørdag ble det nye redskapshuset inntil friidrettsbanen i idrettsparken beiset. For et par uker siden sto beskyttelseshus til høydehoppmatta ferdig.

Slik framstår nå, nybeiset, redskapshuset for friidrettsutstyr i idrettsparken.

Slik framstår nå, nybeiset, redskapshuset for friidrettsutstyr i idrettsparken.

Foreldrene er SLIL Friidretts største ressurs. Uten dem kunne ikke klubben vært med på NM-arrangementet, ei heller arrangert stevner på egen stadion.

Da den nye friidrettsbanen med fast dekke sto ferdig i Søndre Land Idrettspark sommeren 2014, meldte det seg raskt behov for et redskapshus for friidrettsutstyr inntil banen. Dette satte foreldrene i klubben opp på dugnad i fjor sommer og høst.

Bygget, som var et byggesett fra Grimstad Garasjen i trykkimpregnerte materialer, har nå stått et år og godgjort seg. Lørdag 20. august var tiden kommet for å sette farge på det. Bygget er holdt i samme stil som Sportshytta og løpebanen. Det vil si rødt som hovedfarge, med hvite karmer og vindskier.

I løpet av tre-fire timer mens det ble avholdt to friidrettstreninger lørdag, var huset ferdig beiset. Dermed ligger det nå til rette for en offisiell innvielse av redskapshuset senere i høst, og ferdigstillelse av byggeregnskapet for utbetaling av spillemidler. Foruten spillemidler og dugnadsinnsats, har Søndre Land kommune bidratt til finansieringen av redskapshuset.

Todelt beskyttelseshus på hjul for høydehoppmatta i idrettsparken.

Todelt beskyttelseshus på hjul for høydehoppmatta i idrettsparken.

Vi har også savnet et beskyttelseshus for hølydehoppmatta. Slike koster fort noen titusen kroner om en skal kjøpe dem i markedet. Høydehoppmatta på stadion har fått sitt hus, profesjonelt utført, uten andre kostnader enn til materialer. Her er det friidrettspappa Vidar Ødegård som har tryllet med verktøyet, og egenhendig bygd et beskyttelseshus minst like fint – todelt og på hjul – som dem man finner i katalogene for stadionutstyr. Til selve monteringen hadde han hjelp av Will-Jann Nilsen, som i fjor var dugnadsleder for byggingen av redskapshuset.