Fatou og Nikolai trente sist uke korthekk med Olav Grasbakken under en økt i Søndre Land-hallen.

Forbereder seg til debut i Mangekamp

To av Søndre Land IL Friidretts utøvere skal debutere som mangekamputøvere under Ungdoms-NM/NM i mangekamp innendørs i Nes Arena 18. og 19. januar. Fatou Camara (17) og Nikolai Stavik Moshagen (15) slår dermed følge med Telma Eid (22), som starter med mangekamp som 16-åring.

Det blir således tre deltakere fra SLIL Friidrett i neste helgs mesterskap. Innendørs er det sju øvelser for G15, mens J17 har fem øvelser. Det innebærer at både Fatou og Nikolai har trent enda mer allsidig enn tidligere denne høsten og vinteren.

Nikolai har vært i Limtrehallen i Moelv og fått veiledning i stavhopp av Bjarki Gislason.

For Fatou er det først og fremst høyde og hekkeløp som er nye øvelser, mens det for Nikolai er hekk og stavhopp. Ikke helt enkelt å trene på stavhopp i Søndre Land, hvor vi verken har staver eller annet utstyr for stavhopp. Nikolai kommer til å gå til mesterskapet med kun fire stavtreninger bak seg. Han har deltatt på to samlinger på høsten i fjor, og de to siste ukene har turen gått til Limtrehallen i Moelv et par ganger. Der han har fått nyttig trening og veiledning av den tidligere islandske landslagsutøveren Bjarki Gislason (PB 5,10).

Sist uke hadde Nikolai og Fatou også hjelp av tidligere hekkeløpsmester Olav Grasbakken under en hekketrening i Søndre Land-Hallen. Begge to har trent godt gjennom høsten og vinteren, og ser ut til å kunne forbedre sine personlige rekorder i mange øvelser under mesterskapet på Romerike om en uke.