Nikolai Stavik Moshagen og Telma Eid deltar denne helgen i henholdsvis UM og NM i mangekamp innendørs.

Klare for helgens NM/UM i mangekamp

To utøvere fra Søndre Land IL Friidrett deltar denne helgen i Norgesmesterskapet/Ungdoms-NM i mangekamp innendørs i Nes Arena på Romerike. Telma Eid (22) har etter hvert fått god rutine som mangekamputøver, mens Nikolai Stavik Moshagen (15) debuterer i mangekampsammenheng.

Telma Eid har deltatt i flere UM og NM i mangekamp utendørs. Hun har også tre deltakelser for Norge i Nordisk Mesterskap utendørs. Helgens mesterskap blir dog hennes første mangekamp innendørs. Telma skal konkurrere i kvinnenes seniorklasse, der hun ble norgesmester utendørs i 2018.

Telma har trent godt gjennom høsten og vinteren, og blir spennende å følgei helgens konkurranse.

Nikolai skal delta i G15. Lysten til å prøve seg i mangekamp har medført trening også på øvelser han ikke har prøvd så mye tidligere. Ikke minst gjelder dette stavsprang. For Nikolai er helgens konkurranse et skritt på veien fram mot utendørsmesterskapet i mangekamp, som arrangeres på Fagernes i slutten av mai.

Det er gledelig stor deltakelse i helgens mesterskap. Totalt stiller omkring 100 utøvere til start, noe som er en dobling fra de senere årene. Mens det stiller tre deltakere i kvinnenes seniorklasse, er det 10 påmeldte i G15.

Innendørs handler det om sjukamp i G15, mens det er femkamp for kvinnene. Guttas mangekamp går over to dager, mens jentene har samlet alle sine øvelser søndag. Også Fatou camara (17) var påmeldt til mesterskapet, men har måttet kaste inn håndkleet med sykdom.

Du kan se startlister, tidsskjema og lese mer om mesterskapet her.

Les forhåndsomtalen på friidrett.no her.