LANDSTAFETTEN 50 ÅR: Raufoss og Nordre Land tok hver sin seier

Raufoss vant jenteklassen og Nordre Land gutteklassen da Landstafetten ble arrangert for 50. gang i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 10. mai. Begge var suverene vinnere.

Raufoss var i tet fra start til mål i jentenes stafett.

Raufoss fulgte opp med en andreplass i gutteklassen, fulgt av Moelven og Søndre Land. I jenteklassen var Moelven nærmest Raufoss, fulgt av Fagernes IL.

Resultater Landstafetten 2018

Les forhåndsomtalen med lagoppstillingene her

Det var gledelig god deltakelse i jubileumsstafetten med seks jentelag og sju guttelag. Totalt 13 lag fra sju klubber er den beste deltakelsen i Landstafetten på mange år. I det fine været ble jubileumsarrangementet en fest fra start til siste slutt. Løpere fra arrangørklubbens lag i den første Landstafetten i 1969 var til stede, og det arrangert mosjonsløp i Land Løpskarusell for alle etter stafetten. Det var godt frammøte av publikum, spesielt under stafetten.

I jentenes stafett tok Raufoss føringen fra start, og var – ikke uventet – sterkest gjennom alle åtte etappene. I gutteklassen ledet Søndre Land etter at to etapper og den første av i alt tre runder rundt rådhuset var gjennomført. Nordre Land kom deretter sterkt, og ikke en gang et uhell i den ene vekslingen kunne hindre laget i å går seirende i måt, åtte sekunder foran Raufoss. Om det neste plassene var det svært jevnt. Moelven knep den siste premieplassen for guttene, 1,7 sekunder foran Søndre Land som avanserte til en fin fjerdeplass på oppløpet – fire tidels sekund foran Fagernes.

Ingen av lagene kunne true løyperekordene, selv om jentene fra Raufoss var mer enn 3,6 sekunder bak sin løyperekord satt i fjor. Nordre Lands lag i gutteklassen var snaue ti sekunder bak Søndre Lands løyperekord fra 2014 og vel fem sekunder bak sin egen vinnertid i fjor. De fem sekundene var omtrent det som gikk tapt da pinnen måtte hentes opp fra asfalten etter uhellet i andre veksling.

SE BILDESERIE FRA LANDSTAFETTEN HER

Slik gikk det i mosjonsløpet Land Løpskarusell

Les mer om jubileumsarrangementet her

Nordre Land fordsvarte sieren fra i fjor i Landstafettens gutteklasse.

Søndre Land knep fjerdeplassen etter spennende spurtoppgjør i gutteklassen.