34 løpere løp gateløp i Hov Kr. Himmelfartsdag

Det var flotte værforhold og bra med publikum langs løypa da 34 løpere løp gateløp i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 10. mai. Løpet fulgte samme trasé som Landstafetten tidligere på dagen, og var det andre av totalt 11 løp i årets Land Løpskarusell.

I Hov torsdag var det tre valgfrie distanser på programmet: 400m, 750m og 2400m. Full distanse 2400 meter vil si hele løypa for Landstafetten.

På den korteste distansen var ti år gamle Martin Parthaugen fra Torpa Ski raskest. Med tiden 1.58,9 var han eneste løper under to minutter. På en runde i stafettløpa (750 meter) var 11 år gamle Amund Hagberg Solum fra Søndre Land IL Friidrett raskest. Etter å ha løpt en av arrangørklubbens etapper i stafetten tidligere på dagen, gjennomførte han 750 meter i løpskarusellen på 3.36,4.

På full distanse 2400 meter var Roger Vestrum (MV40-44), Søndre Land IL Friidrett eneste løper under ni minutter med sitt løp på 8.28,8. Så vidt over ni-tallet fulgte Søndre Lands Håvard Holstad (MV50-54) med 9.00,4 og Nordre Lands Knut Lium (MV 45-49) med 9.01,4.

Også ungdommen løp godt torsdag. I G13 løp Henrik Haugen Vestrum, Søndre Land, på 9.57,9 etter tidligere på dagen å ha løpt den lengste etappen for Søndre Lands guttelag i Landstafetten. 16-åringen Anders Alme Eng fra Nordre land fikk tiden 9.20,2 og førsteårssenior Trym Olsson Røen fra Søndre Land 9.57,1.