LILLEHAMMER FREDAG: Tro til med klubbrekord på 200 meter

Fredagens konkurranser under Veidekkelekene  på Stampesletta i Lillehammer ga en ny klubbrekord for kvinner senior på 200 meter, en gull, en sølv og fire personlige rekorder til Søndre Land IL Friidretts utøvere.

Telma Eid (19) har vist flott formutvikling så langt denne sesongen, etter å ha lagt langvarige ryggplager og vinterens sykdom bak seg. Fredag forbedret hun sin personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior på 200 meter med 17 hundredels sekund til 26,04. Den forrige bestenoteringen var to år gammel, men senest for to uker siden løp Telma ett hundredel bak sin forrige PB under Nordisk mesterskap i mangekamp i Finland.

Telma vant sitt heat på 200 meter, og ble nummer fire totalt på øvelsen i J18/19. Hun hoppet også lengde, noe som endte med gullmedalje i klassen med resultatet 5,22. Også i denne øvelsen viser Telma takter som gjør at hennes to år gamle klubbrekord kan ryke når som helst.

Josue Ilunga Kongolo (15) forbedret PB på 200 meter med åtte hundredels sekund til 23,82. Han ledet med flere meter ut på oppløpssiden da krampene satte seg både i legger og lår. Han mistet mye fart mot slutten, og ble innhentet av en av konkurrentene. Det holdt altså likevel til en flott ny personlig rekord og sølvmedalje i G15.

Jenni Askvig (14) tro til med personlig rekord i kulestøt 3 kg. 8,33 meter er en forbedring av tidligere PB med 14 cm. Resultatet ga finale og en flott femteplass til slutt for Jenni.

Også Aksel Stavik Moshagen (9) perset i kuleringen. Han støtet 2 kg kulei G10, der 5,55 meter er en forbedring av PB med 16 centimeter.

Caleb Kongolo (17) løp 200 meter på 24,04, som ga 6. plass i G17. Ask Lindbråten (18) fikk ikke tilløpet til å stemme i lengde, og måtte reise hjem uten resultat.

Her er alle resultatene

Veidekkelekene fortsetter lørdag og søndag. Totalt er ti SLIL-utøvere i sving under storstevnet denne helgen, som samler cirka 900 deltakere.

Det ble en sølvmedalje også torsdag

 

KLIKK PÅ BILDET NEDENFOR FOR BILDEGALLERI FRA VEIDEKKELEKENE

Klikk på bildet for bildegalleri