LILLEHAMMER LØRDAG: To sølv og en bronse

Caleb (17) og Josue Kongolo (15) vant sølvmedaljer, Telma Eid (19) bronsemedalje og Nikolai Stavik Moshagen (12) en plass i sprintfinalen under tredje dag av storstevnet Veidekkelekene på Stampesletta i Lillehammer lørdag.

Caleb Kongolo har lenge vist at han har lengder over seks meter inne, men har ikke lyktes i konkurranser. Han satte ny personlig rekord (PB) med 5,89 meter i Ttrvinglekene forrige helg. Lørdag forbedret han denne med ytterligere fire centimeter, til 5,93 meter – i mer enn tre sekundmeters motvind – og vant sølvmedalje.

Sølvmedalje ble det også til Josue Kongolo i lengdegropa, uten at han fikk det til å stemme. Josue fikk kjenning med de samme smertene i kneet som han kjente på tampen av Ungdoms-NM sist vinter, og ga seg etter to hopp. 5,64 meter holdt likevel til sølv for Josue, som har 6,11 som PB fra da han ble norsk ungdomsmester i øvelsen i G15 innendørs i vinter.

Telma Eid vant sin bronsemedalje på 100 meter hekk i J18/19. Tiden 16,10 var dog et stykke bak hennes ferske personlige rekord på 15,73 fra Nordisk mesterskap i mangekamp i Finland for to uker siden.

Nikolai Stavik Moshagen satte ny pers på 60 meter med 9,31 i forsøket i G12. Med det kvalifiserte Nikolai seg for første gang til en sprintfinale i et stort stevne. I finalen ble det 9,54 og 8. plass. Han oppnådde 4. plass i høyde med 1,25 meter – 15 cm under det han hoppet i Tyrvinglekene forrige helg.

Aksel Stavik Moshagen (9) løp 60 meter på 10,50 og hoppet 1,05 meter i høyde i G10.

Totalt har SLIL Friidretts utøvere oppnådd 1 gull, 4 sølv og 1 bronse, 1 klubbrekord for senior og 7 personlige rekorder i løpet av de tre første dagene av Veidekkelekene. (Se her for torsdag og fredag)