Telma Eid slo til med klubbrekord for kvinner senior i det aller første konkurransekastet på det nye kastanlegget på Holmenbanen.

Rekord i aller første kast på Holmenbanen

Telma Eid (22) hadde æren av å foreta det aller første konkurransekastet i det nye kastanlegget Søndre Land IL Friidrett har bygd på Holmenbanen i Fall. Fredag arrangerte klubben treningsstevne i spydkast på banen. Dette var det aller første arrangementet i anlegget etter at det sto helt ferdig på forsommeren.

Telmas Eid i spydkast på Holmenbanen.

Som første kaster i første omgang slo Telma til med 32,34 meter med seniorspydet. Dette ble også hennes beste resultat etter seks omganger, etter at hun hadde kastet flere meter lenger under oppvarming. Resultatet er en forbedring av hennes egen personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i Sødre Land IL med 86 centimeter.

Snart mangekamp

Telma har dermed forbedret sine personlige rekorder i år på nesten alle øvelsene som inngår i sjukamp, noe som lover bra foran NM i mangekamp på Fagernes 8.-9. august.

En annen som kastet langt på Holmenbanen var Nikolai Stavik Moshagen (15). Han hadde fire kast over 40 meter med 600g spydet, men tråkket dessverre dødt på alle forsøkene. Han ble dermed stående uten resultat i konkurransen. Kravet for deltakelse i Ungdoms-NM i hans klasse er 39 meter. Det får han en ny sjanse på å klare i nytt stevne på samme bane førstkommende torsdag. Også Nikolai skal delta i nasjonalt mangekampmesterskap i august.

12-åringer satte perser

12-åringene Aksel Stavik Moshagen og Hermann Haslerud presterte begge nye personlige rekorder med 400 g spyd. Aksel forbedret persen med 1,98 meter til 23,82. Hermann forbedret sin pers med 3,48 meter til 19,90 meter.

Ryan Haanschoten (15) led samme skjebne som Nikolai, og hadde seks ugyldige kast. Også han – i likhet med alle andre – får en ny sjanse førstkommende torsdag. Da er det nytt spydstevne på Holmenbanen. Påmelding må skje senest kvelden i forveien.

Kastanlegget er åpent

Det nye kastanlegget på Holmenbanen er laget for øvelsene spydkast, diskos og slegge.Foruten spydtilløp og kastring, har anlegget forskriftsmessig sikkerhetsnett rundt kastringen. Anlegget er nå åpent for både organisert og uorganisert trening. Ved uorganisert trening må de som trener ha med egen kastredskap.

Det aller viktigste å huske før en begynner å kaste er å sette sikkerheten i høysetet, og praktisere de gjeldende reglene i forhold til smittevern. Ellers ber vi alle som benytter anlegget om å ta godt vare på det, holde det rent og bidra til at alle kastere i Søndre Land kan ha glede av dette anlegget i mange år framover.

Offisiell åpning av anlegget vil bli holdt senere. Den var planlagt på forsommeren, men måtte utsettes på grunn av koronasituasjonen.

Høyde i idrettsparken

Etter spydstevnet fredag var det høydekonkurranse i Søndre Land Idrettspark. Det ble ingen personlige rekorder der, men både Telma Eid (22) og Nikolai Stavik Moshagen (15) fikk registrert årsbeste utendørs. Begge med 1,60 meter. Det deltok fem utøvere i høydekonkurransen. Også i denne ølvelsen blir det en ny mulighet førstkommende torsdag.

Allerede i morgen, mandag 20. juli, er det lengde- og kulestevne i Søndre Land Idrettspark. Tilsvarende konkurranse ble avholdt også sist mandag. Her er det siste påmeldingsfrist søndag kveld. Dette er stevner i en serie med i alt fire småstevner i Søndre Land siste halvdel av juli.

Her er alle resultatene.