Så glad blir en når UM-kravet er i boks

– Endelig er UM-kravet i boks, jublet Are Bergum Nilsen (18) etter å ha satt ny personlig rekord i høyde med 1,75 meter under lørdagens friidrettsstevne i Søndre Land-Hallen. Are har vært nær kvalifiseringskravet for Ungdoms-NM de siste årene, men ligget noen få centimeter under både som 16- og 17-åring. Men nå er det i boks, etter at persen fra i fjor ble forbedret med 5 centimeter under lørdagens stevne.

Are Bergum Nilsen klarte UM-kravet i høyde for G18/19.

Are føyer seg dermed inn i en stadig lengre rekke av ungdomsutøvere i SLIL Friidrett som kvalifiserer seg for deltakelse i offisielle norske mesterskap (15 år til og med senior). Per i dag har klubben 8 utøvere kvalifisert for ett eller flere NM i 2018, og ytterligere 4-5 ligger i vannskorpa og kan klare kravet i løpet av året.

Dessverre er påmeldingsfristen til UM innendørs kommende helg ute, men når Ungdoms-NM utendørs arrangeres i Overhalla i Trøndelag til høsten er Are nå kvalifisert for å delta i G18/19-klassen.

Are har trent jevnt og trutt på høyde i flere år sammen med en gjeng på 6-7 høydehoppere i SLIL Friidrett. Han kan takke stabilitet på trening for at han nå har lykkes med det som har vært målet så langt; å kvalifisere seg til Ungdoms-NM. Når han først kvalifiserer seg betyr det også en plass høyt oppe på den nasjonale årsbestestatistikken i årsklassen.

Les mer fra stevnet her: To nye klubbrekorder og en kretsrekord