Sesongåpning med 5 perser på Brandbu

Seks av Søndre Land IL Friidretts utøvere sesongåpnet på Brandbu stadion onsdag kveld, og reiste hjem med til sammen fem nye personlige rekorder.

Nikolai Stavik Moshagen (13) sto for to av dem med 1,42 meter i høyde og 8,90 meter med 3 kg kule. Det er forbedring av PB med henholdsvis to og tre centimeter.

Hermann Haslerud (nærmest) og Aksel Stavik Moshagen på 60 meter i G10.

Hermann Haslerud (10) forbedret PB på 60 meter med flere tidels sekunder da han løp inn til 11,63. Aksel Stavik Moshagen forbedret PB i kulestøt 2 kg med 39 centimeter til 6,66 meter. Josue Kongolo (16) sliter med en skade i beinet og deltok kun i diskos. Dette var hans første konkurranse med 1,5 kg diskos, og resultatet 24,55 meter er dermed PB.

Are Bergum Nilsen (18) kom til stevnet med idrettsdag på skolen i beina. Der hadde han blant annet løp 3000 meter som oppladning til kveldens høydehopping på Brandbu. Med krampe i leggen på satsfoten ble det med 1,65 i stevnet.

Caleb Kongolo sesongdebuterte med tyvstart på 100 meter. Han fikk likevel delta i løpet utenfor konkurranse. Uoffisielt fikk han 11,80 på løpet i etterkant av tyvstarten. I lengde ble det 5,94 meter.

Det var flotte forhold med sol, varme og svak medvind på sprint og lengde under onsdagens stevne. Allerede til helgen skal flere av klubbens utøvere i aksjon igjen, da i Gjøvik-Toten Lekene på Gjøvik stadion. Telma Eid skal til Modum for å delta i NM i mangekamp.