Søndag står Ungdomscupen for tur

Fire utøvere fra Søndre Land IL Friidrett tar søndag turen til Hamar for å delta i det første av tre stevner i Ungdomscupen 2017 for Oppland og Hedmark. I ungdomscupen gjelder det å samle mest mulig poeng fra ulike øvelser for å hevde seg i sammendraget til slutt.

Josue Kongolo (15) hevder seg på høyt nivå i både sprint, hopp og kastøvelser, og har planer om å sanke mange poeng i årets ungdomscup. Søndag er han påmeldt på 100 meter, 300 meter, lengde og spyd i det som blir sesongens første stevne på bane for vinterens norske ungdomsmester i lengde og kulestøt i G15.

Caleb Kongolo (17) gjør også sesongdebut søndag, og er påmeldt på 100 meter og i lengde.

Trym Olsson Røen (19) sesongdebuterte på Brandbu stadion sist osdag, der han forbedret sine personlige rekorder stort på 100 meter og i lengde. Søndag står 100 meter på programmet nok en gang, og i tillegg 300 meter.

Telma Eid (19) har en litt brattere sesongoppkjøring enn de andre SLL-utøverne, siden NM i mangekamp står på programmet allerede neste helg. Som utøver på rekrutteringslandslaget i mangekamp er dermed et av hovedmålene for sesongen like rundt hjørnet. For Telma var stevnet på Brandbu sist onsdag og søndagens stevne på Hamar konkurranseoppkjøring foran NM, før hun går inn i en roligere uke inn mot mesterskapet i Bergen. Telma er påmeldt på 100 meter, 300 meter, spyd og høyde på Hamar søndag.

Ungdomscupen er fornyet for året, blant annet med et annet opplegg for poengberegning. Mens en tidligere fikk poeng etter plassering i de ulike konkurransene, gis det nå poeng for resultatnivå målt etter Tyrvingtabellen.

Les mer om Ungdomscupen 2017 her

Se tidsskjema og deltakerliste her