Telma Eid fulgte onsdag kveld opp sist helgs flotte resultater og medaljefangst under Junior-NM med ny personlig rekord i tresteg.

Telma slo til med ny klubbrekord i tresteg – 11,89 meter

Telma Eid (21) viser gode takter på friidrettsbanen om dagen. Sist helg leverte hun resultater omkring personlig rekord-nivå i fire øvelser under Junior-NM, der hun tok med seg hjem en sølvmedalje (høyde) og to bronsemedaljer (tresteg og 100 meter hekk).

Onsdag kveld deltok hun i tresteg i Ranheimslekene på Trondheim stadion, der hun tro til med 26 centimeter forbedring av sin personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL. Resultatet 11,89 med godkjent vind bringer samtidig Telma inn blant topp 10 av landets seniorkvinner i tresteg denne sesongen.

Hennes tidligere personlige rekord og klubbrekord ble oppnådd da hun vant sølvmedalje (J17) i øvelsen under Ungdoms-NM på Lillestrøm i 2015. Telma har senere satset mest på mangekamp (sjukamp), der tresteg ikke inngår. Hun har ikke gått noen mangekampkonkurranser i 2019, men er innstilt på å gi mangekampen en skikkelig mulighet igjen neste sesong, som er hennes siste i U23.

Telma leverte en flott trestegkonkurranse i Trondheim onsdag kveld. På dette bildet hopper hun lengde under sist helgs Junior-NM i Sigdal.

Telma hadde et flott sekshopps serie på Trondheim stadion onsdag kveld, uten et eneste ugyldig sprang. Etter 11,15, 11,19 og 11,55 i de tre første omgangene, slo hun til med 11,89 med godkjent vind (+0,5) i den fjerde. Hun var ikke snauere enn at hun økte til hele 11,92 i sjette og siste omgang, men da var medvinden for sterk (+3,3 m/s) til godkjenning av rekord.

– Jeg følte meg egentlig litt tung i kroppen før stevnet. Underveis gikk det bedre og bedre, og jeg tror jeg kunne hoppet over 12 meter om det hadde vært en omgang til, sier en glad Telma, som nå har tatt fatt på sitt andre år med psykologistudier i Trondheim.

I Trondheim har hun kyndig treningsoppfølging av Roger Hollup og hans trenerkollegaer i Ranheim IL Friidrett. Hollup fulgte opp Telma under onsdagens trestegkonkurranse.

– Dette var gode takter av Telma, og det lover godt på tampen av sesongen og inn mot treningen gjennom høsten og vinteren. Hun gikk bra igjennom på planken, og fikk et lavt og godt, ikke for høyt, hink. Steget var også bra, mens hun har enda mer å gå på i satsen før hoppet og med farten i tilløpet, sier Hollup.

Telmas gode resultater den siste uka gjør henne nå kvalifisert for hovedmesterskapet (Senior-NM) i 2020 i både tresteg og på 100 meter hekk. På Junior-NM var hun bare en centimeter bak lengdekravet og to centimeter under kravet i høyde. Også disse kvalifiseringskravene for deltakelse i hovedmesterskapet kan nås før årets sesong er omme.

Onsdagens stevne markerte åpning av nylagt friidrettsdekke på nyrenoverte Trondheim stadion. Det er planlagt flere tilsvarende stevner på banen utover høsten.