Telma Eid stiller i tre hoppøvelser i helgens Nm for senior i Bergen.

Telma tar steget inn i seniorenes NM

Denne helgen arrangeres et forsinket norgesmesterskap for senior (hovedmesterskapet) på Fana stadion i Bergen. Fra Søndre Land IL Friidrett deltar Telma Eid (22), som nå tar steget inn i seniorenes rekker. Hun er påmeldt i øvelser både fredag, lørdag og søndag.

Telma har en rekke mesterskapsmedaljer fra Ungdoms-NM og Junior-NM. Hun har også seniormedaljer fra NM innendørs, og hun er tre ganger norsk mester i mangekamp for kvinner senior. Senst fra NM i mangekamp utendørs på Fagernes tidligere i høst, der hun oppnådde et så bra mangekampresultat at hun overtok kretsrekorden i Innlandet.

Selv om Telma har vært kvalifisert for deltakelse i hovedmesterskapet utendørs i noen år, er det først nå hun tar steget inn på høyeste nasjonale mesterskapsnivå i enkeltøvelser.

Når Telma først tar steget inn i seniorenes rekker gjør hun det med medaljemuligheter. Hun er påmeldt i tre hoppøvelser (høyde, lengde og tresteg). Etter personlige rekorder i alle øvelsene i år, er hun nå blant de 7-9 beste seniorkvinnene i landet i alle tre øvelsene. Medaljemulighetene er størst i tresteg, der Telma er en av flere jenter med årsbeste i overkant av 12 meter – som alle kan kjempe om medaljer.

Telma har årsbeste og personlige rekorder på 1,71 i høyde, 5,76 i lengde og 12,07 i tresteg. Dette plasserer henne på henholdsvis 8., 9. og 7. plass på norgesstatistikken for kvinner senior i år.

F.v. trondheimstrener Roger Hollup, Telma Eid og to av hennes treningskompiser Thale og Thea Leirfall Bremseth fra Stjørdal FIK.

Telma er til daglig student i Trondheim. Etter å ha trent hjemme i Søndre Land fra mars til midten av august, har hun den siste måneden forberedt seg til NM i Trondheim. Der har hun god oppfølging av trener Roger Hollup, som i helgen er akkreditert som trener for Søndre Land IL Friidrett og følger Telma og andre utøvere han trener ringside under mesterskapet på Fana stadion.

Helgens NM kan følges live på web-TV her.

Se startlister og annen NM-informasjon her.

Telmas NM-program er som følger:

Fredag:

Kl. 16.30: Høyde, finale

Lørdag:

Kl. 14.30: Lengde, finale.

Søndag:

Kl. 13.00: Tresteg, finale