Nå er Caleb tidenes raskeste søndrelanding

Lørdag 20. januar ble Caleb Kongolo (18) tidenes raskeste søndrelanding med sprintsko på beina. Under KM innendørs for Oppland og Hedmark i Stangehallen løp han 60 meter på 7,33, som er ny klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL.

Caleb Kongolo var best fra start til mål på 100 meter i G18/19.

Han senket den gamle klubbrekorden med 5 hundredels sekund. Samtidig forbedret han sin egen personlige rekord med 13 hundredels sekund. Caleb vant G18/19 med dette, og var blant annet meteren foran Sondre Matias Rudi fra Fagernes IL. Sistnevnte har vært stabilt innenfor topp 3 nasjonalt i Calebs årgang i flere år. Dette er første gang Caleb, som også har vært sprintfinalist i Ungdoms-NM flere ganger, beseirer fagernesløperen i samløp.

Det hører med til historien at de 8 løperne i G18/19-feltet måtte løpe to ganger før kretsmesteren var kåret. Også i første forsøk var Caleb først i mål, da med et par meters margin. Omløpet forandret ingen ting på styrkeforholdet. Caleb hadde feltets beste start, akkurat som i løpet som ble annulert, og holdt seg meteren foran de nærmeste konkurrentene helt til mål.

Caleb har hatt en god treningshøst og -vinter, og viste gode takter også i lengdegropa. Han hadde seks hopp som alle var seks meter eller lenger. Det lengste ble målt til 6,14 meter med noen små millimetere overtramp på planken. Dessverre ble Caleb stående uten resultat i lengde på grunn av overtramp på planken på samtlige seks forsøk.

Ny innehaver av klubbrekorden på 60 meter for menn senior, Caleb Kongolo.

Neste dyst for Caleb er nå NM for senior om to uker. Samtidig arrangeres Junior-NM i hopp uten tilløp, der Caleb stiller sterkt i høyde uten tilløp. Det vil heller ikke overraske om han senker 60 meter-tiden sin ytterligere på det raske dekket i Rudhallen i Bærum når han får noen av Norges beste sprintseniorer i banene ved siden av.

Den tidligere klubbrekorden på 7,38 ble innehatt av Haldor Hagen Jøsendal, og ble satt i samme hall for to år siden. Haldor slettet den gang er klubbrekord fra 1930-tallet.

Vi kommer tilbake senere lørdag kveld med fullstendig rapport fra KM.