To Søndre Land-utøvere uttatt til Bendit-Lekene

To utøvere fra Søndre Land IL Friidrett, Even Rudsengen (14) og Josue Kongolo (13) er tatt ut på Opplands kretslag til Bendit-Lekene på Jessheim helgen 5. og 6. september. Begge to er tatt ut i fire øvelser hver.

Bendit-Lekene er uoffisielt norsk mesterskap for årsklassene 13 og 14 år. Mesterskapet arrangeres fordelt på tre regionale stevner samme helg. Stevnet på Jessheim omfatter alle fylkene i Sør-Norge.

I Bendit-Lekene konkurrerer utøverne i kretsantrekk. Det vi si at hver krats har sin egen farge på t-skjortene som benyttes. I tillegg til de individuelle konkurransene, er det også en kretskonkurranse der utøverne samler poeng til sine respektive kretser.

Even Rudengen deltok også i fjor, da mesterskapet het Peab-Lekene. Tidligere har det også gått under navnet NCC-Lekene. Even har satt mange personlige rekorder i somer i både sprint- og hoppøvelser. I Bendit-Lekene er han tatt ut i lengde, tresteg, 60 meter og kule.

Josue Kongolo (13) har tre aktive søsken i friidretten i Søndre Land IL, men har så langt ikke vært aktiv i friidrett selv. Josue har imidlertid lyst til å prøve seg, og deltok sist fredag i Søndre Land IL Friidretts eget Bendit-stevne. Her fikk han så gode resultater på 60 meter og i lengde at han er tatt ut til å representere Oppland i 60 meter, lengde, diskos og kule.

Under Bendit-Lekene vektlegges både sportslig og sosial opplevelse for deltakerne. Bendit-Lekene er det største stevnet for disse årsklassene, og her er det høytidelig innmarsj for lagene, stilfulle medaljeseremonier og sosiale aktiviteter som inkluderer tilbud om felles overnatting på skole like ved Jessheim Friidrettsstadion, måltider og arrangement lørdagskvelden.

Les mer om Bendit-Lekene og se hele uttaket her