Tro til med norsk G14-årsbeste på 200 meter

Jusue Ilunga Kongolo (14) fra Søndre Land IL Friidrett løp lørdag 13. februar sin aller første 200 meter i konkurransesammenheng. Og det gjorde han til gagns. Josue løp inn til den sterke tiden 24,94 under Indoor Games i Stangehallen. Dette er norsk årsbeste – med tre tidels sekunds margin – på distansen i G14. Tiden er også under kvalifiseringskravet for deltakelse Ungdomsmesterskapet (UM) i G15, som for Josues vedkommende vil si at han allerede nå er klar som UM-deltaker i 2017. Tiden er også mer enn et halvt sekund raskere enn den beste 200-tiden utendørs i hans klasse i 2015.

Fredrik Stavik Moshagen (13) og Josue Ilunga Kongolo (14) representerte Søndre Land IL Friidrett under Indoor Games i Stangehallen lørdag. Indoor Games er et stevnetilbud for 13- og 14-åringer fra Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Dette er årsklassene som har Bendit-Lekene som sitt nasjonale utendørsmesterskap, og Indoor Games er et tilbud vinterstid for å gi disse årsklassene et eget konkurransetilbud i innendørssesongen.

Klubbens to utøvere leverte utmerket innsats i Stangehallen. Josue gikk til topps på sin 200 meter, der altså tiden er en prestasjon som langt overgår seieren i stevnet. Josue debuterte også som baklengskaster (liakov), der han oppnådde resukltatet 10,09 med 4 kg kule. Dette ga andreplass i øvelsen i G14.

Josue løp også 4 x 200 meter mix-stafett for Oppland. På sin etappe fosset han gjennom feltet og leverte pinnen først til neste etappe. Josues lag endte på 3. plass sammenlagt.

Fredrik Stavik Moshagen debuterte også som baklengskaster. Han oppnådde 9,12 meter med 3 kg kule, som ga 2. plass i G13. 2. plass ble det også i høyde med 1,15. På 200 meter ble han nummer fire med tiden 35,59.

Indoor Games består av tre stevner, og lørdagens møte i Stangehallen var det andre av disse. Fredrik deltok også i det første stevnet i Bærum i januar, der han blant annet oppnådde seier i kule. Det siste stevnet går i nye Nes Arena på Romerike i mars. Resultatene gjøre opp til slutt. Utøverne samler poeng i hver øvelse de deltar i, og i sammendraget blir det også vektlagt at utøverne i løpet av de tre stevnene har minst en deltakelse i hver av øvelsesgruppene kort løp, langt løp, hopp og kast.

Josue var ikke med i stevnet i Bærum, og må satse på enkeltresultater i Indoor Games. Fredrik samlet mange poeng i det første stevnet, og fylte godt på saldoen lørdag. Han mangler fortsatt å starte i langt løp for å kunne gjøre seg gjeldende i sammendraget. Der er siste mulighet 1500 meter i Nes Arena om tre uker.