UM FREDAG: Caleb med marginene imot

Caleb Muamba Kongolo (18) leverte en god konkurransedag under første dag av Ungdoms-NM i nordtrønderske Overhalla, men hadde ikke marginene med seg verken på 100 meter eller i lengdegropa.

På 100 meter var han ikke sin sedvanlige halvmeter foran konkurrentene på de første ti meterne. I tillegg var han oppstilt i det sterkeste forsøksheatet mot blant andre finalevinner Filip Bøe fra Fana. Når i tillegg semifinalene utgikk på grunn av forfall ble nåløyet til finalen trangt.

Caleb fikk tiden 11,81 i motvind, som er bare hundredelen fra årsbeste. Han har dog hatt raskere løp i litt for mye medvind, og vist at han med klaff i starten er kapabel for tider ned mot det som ga finaleplass i UM.

I lengdegropa har Caleb hevet seg denne sesongen, men slitt med å få gyldige sprang når han hopper som best. Så også fredag, der to av hans tre innledende forsøk ikke ble målt på grunn av overtramp på planken. Han fikk et gyldig forsøk som ble målt til 5,84. Det holdt til 9. plass – plassen bak de åtte som fikk ytterligere tre forsøk i lengdefinalen i G18/19.

Fatou Camara (15) måtte trekke seg fra forsøket på 100 meter på grunn av en vond hæl. Hun har sin sterkeste øvelse, kulestøt, søndag.

Lørdag er en rolig dag for de fleste av Søndre Land IL Friidretts utøvere på den flotte UM-arenaen i Overhalla. Caleb Kongolo skal løpe forsøk på 200 meter klokka  12.10 og støte kulefinale kl. 15.40, mens klubbens fire øvrige UM-deltakere ikke skal i aksjon før søndag.

Se SLIL-utøvernes tidsskjema her (og lenke til live-stream)

Her er alle UM-resultatene