UNGDOMS-NM SØNDAG: Avsluttet super helg med stil

Ei super helg på Ungdoms-NM ble avsluttet med stil av Søndre Lands utøvere søndag. Ikke minst var det spennende å se laget på 1000 meter stafett G17-19 løpe inn til andreplass i sitt heat på en fin tid.

Det gikk fort unna med Aksel Stavik Moshagen (15) på den innledende 100 metere, og etter en rå 200 meter av Nissi Kongolo (17) på andreetappen vekslet Søndre Land først etter at de to korteste etappene var unnagjort.

På tredje etappen, 300 meter, holdt Noah Bakken Hesla (16) unna mot eldre løpere i 250 meter, før melkesyra gjorde det tungt inn mot veksling.På den avsluttende etappen over 400 neter ivret Nikolai Stavik Moshagen (18) etter å komme avgårde, og måtte stoppe opp for ikke å løpe ut av vekslingsfeltet uten å ha mottatt pinnen. Det gikk bra, og Nikolai hentet inn ett av lagene foran og løp Søndre Land inn til 2. plass i sitt heat.

Totalt ble det 9. plass med tiden 2.10,47, en tid som kunne vært et par sekund raskere uten den lille stoppen i siste veksling. Det samme mannskapet kan løpe i G17-19 også neste år, og da samlet fire år eldre. Etter målpassering bestemte gutta seg for at de neste år skal gå for å senke klubbrekorden på 2,05,00.

Individuelt var det kun Nikolai som hadde konkurranse søndag. Han lå godt an for å kunne kjempe om medalje i høyde G18-19. Nikolai lyktes ikke helt for dagen, i likhet med flere av konkurrentene. Han stoppet på 1,83 – ti cm under persen fra tidligere i år -, som ga femteplass. Konkurransen ble vunnet på 1,90, mens sølvet gikk på 1,88 og bronsen på 1,86.

Her er alle resultatene fra søndagens UM-konkurranse.

Slik gikk det lørdag.

Slik gikk det fredag.

Se flere bilder på Instagram.