Endelig! SLIL Friidrett on tour 2022

Endelig! Etter to år med pandemi, smittevernrestriksjoner og masse avlyst friidrettsmoro for barn og ungdom ser vi fram til en utendørssesong med trening, samlinger, leire og fullt stevneprogram.

Og i år blir det alvor av det Søndre Land IL Friidrett har drømt om å få til gjennom hele pandemien: En skikkelig klubbtur for alle klubbens aktive barn og ungdom fra ti år og oppover. Det blir helgen 10. til 12. juni med deltakelse på Norges største friidrettsstevne, Tyrvinglekene, transport og felles innkvartering på hotell.

For alle klubbens aktive friidrettsutøvere fra ti år og oppover vil det bli gratis å delta på turen. Dette takket være et «koronatilskudd» på 20.000 kroner fra Norges Friidrettsforbund. I tillegg vil klubben bidra slik at dette blir et gratis tilbud for absolutt alle aktive som vil være med.

Støtten fra forbundet ble tildelt etter søknad vinteren 2020. Poenget med tilskuddsordningen var å stimulere til aktivitet som barn og ungdom i friidretten kunne glede seg til når pandemien igjen tillot det. Først trodde en jo at dette skulle bli mulig å gjennomføre sommeren 2021, men den gang ei. Alt av storstevner som Tyrvinglekene ble avlyst akkurat som i 2020.

Vi søkte og fikk forbundets velsignelse for å utsette bruken av midlene til 2022. Og nå tør vi å si sikkert at turen kommer til å bli noe av. Tyrvinglekene er berammet til nettopp helgen 10. til 12. juni. Etter planen skal stevnet markere åpningen av ny friidrettsstadion i Bærum idrettspark, hvor det til høsten skal arrangeres NM for junior. Om det nye anlegget ikke skulle bli helt klart i tide, vil Tyrvinglekene bli arrangert på Nadderud stadion som i mange tiår tidligere.

– Covid-19-pandemien har truffet alle deler av samfunnet og idretten. Vi ønsket med dette tiltaket å bidra med ekstraordinær støtte til klubbenes aktiviteter. Det vi har gjort er å tilby støtte til dekning av sentrale utgiftsposter, for å bidra til at de skal kunne opprettholde tilbudet til barn og ungdom i aldersgruppen 6 til 19 år. Både nå under pandemi-perioden, men også når vi en dag kommer tilbake i mer normale rutiner, uttalte generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF da tilskuddsordningen ble bekjentgjort vinteren 2021.

Vi i Søndre Land IL Friidrett søkte om tilskudd til å arrangere en klubbtur der vi ønsker å legge til rette for at alle som deltar på klubbens ungdomstreninger (10-11 år år og eldre) kan delta. Og dermed ha noe å glede seg til.

Vi fikk tilslag på søknaden, som beskriver planlegging av et opplegg der klubbens ungdomsutøvere inviteres til å bli med på tur med transport, innkvartering og stevnedeltakelse. De 20.000 kronene klubben har fått i støtte skal dekke transport og innkvartering så langt det holder. Og holder det ikke bidrar klubben med resten slik at det blir ingen egenandel for deltakerne.