På kretssamling før Lerøylekene/Ungdomslekene

Seks 13- og 14-åringer fra Søndre Land IL Friidretter tatt ut på Opplands kretslag i Lerøylekene (Ungdeomslekene) den andre helgen i september. Onsdag kveld deltok alle seks på kretssamling på Raufoss sammen med et 30-talls andre uttatte ungdommer før mesterskapet om en og en halv uke.

Lise Mari Røvik Engelund (13), Sander Johnsbråten (13), Nikolai Stavik Moshagen (13), Henrik Haugen Vestrum (13), Kasper S. Haug (14) og Emma S. Haug (14) er alle uttatt på Opplands lag i den forestående konkurransen mellom utøvere fra åtte fylker. Alle seks var også med på onsdagens samling på Raufoss stadion, der det var trening i flere av øvelsene som står på programmet mesterskapshelgen.

Lise Mari Røvik Engelund pørver seg på spydkast under Lerøysamlingen på Raufoss. (Foto: Kristin S. Moshagen)

I Lerøylekene er det slik at kretsene samler poeng ut i fra utøvernes prestasjoner i de ulike øvelser. Dermed er det også viktig å ha deltakere fra kretsen i alle øvelser, slik at en ikke går glipp av poeng i kretskonkurransen. deltakerne i Lerøylekene blir derfor utfordret også til å prøve øvelser de ikke konkurrerer i så ofte.

Instruksjonen i lengdetreningen på Lerøysamlingen ble ledet av Josue Kongolo. Foto: Kristin S. Moshagen

Trenere fra flere klubber bidro med instruksjon og veiledning under onsdagens samling. Fra Søndre land IL Friidrett var Josue Kongolo treer i lengde og Caleb Kongolo trener i kule.

Mesterskapet for de åtte østlandsfylkene går på Hamar over to dager med felles innkvartering for alle utøverne på skole like ved stadion.

Her kan du lese mer om Lerøylekene