Stor økning for Land Løpskarusell

Deltakelsen i Land Løpskarusell har vist jevn og fin økning de siste åra, og har gjort et byks denne sesongen. Allerede halvveis i løpssesongen ble deltakerantallet for hele fjorårssesongen passert.

Sju av sesongens totalt 11 løp i Søndre Land og Nordre Land er nå tilbakelagt. Totalt har 118 løpere gjennomført til sammen 259 starter, mot 166 på samme tidspunkt i fjor. Samlet løpsdeltakelse på fjorårets 11 løp var 219, og dette tallet er altså allerede passert med 40 starter.

Alle de sju første løpene har hatt deltakervekst. Økningen i år er størst i Nordre Land, etter at det var stor økning i Søndre Land. Størst deltakelse i år har så langt åpningsløpet i Hov sentrum hatt. 47 løpere løp stafettløypa rett i etterkant av Landstafetten. Løpet på Lands Museum trakk 44 løpere, en vekst med hele 144 prosent fra i fjor, mens det var 43 løpere på terrengløp ved Lyngstrand.

Nest størst deltakervekst har nulløpet i kråkvika. 27 løpere stilte til start der sist onsdag. Dette var nesten dobbelt så mange, eller 94 prosent flere, enn på fjorårets nulløp.

Årets deltakervekst skyldes både flere løpere og ikke minst at flere stiller opp i flere løp enn tidligere. I fjor var Hans Lysen den eneste som presterte å stille opp i alle 11 løpene. I år kan det bli flere, siden både Hans Lysen, Hedda-Elida Johansen, Viktor Frivoll Kyllingstad, Tor Kyllingstad og Morten Parthaugen har deltatt i alle sju løpene så langt denne sesongen.

Her er årets løpsoversikt så langt:

Hov sentrum 47 deltakere (+ 27 %)

Lyngstrand 43 deltakere (+ 16 %)

Dokka stadion 35 deltakere (+ 84 %)

Lands Museum 44 deltakere (+ 144 %)

Søndre Land Idrettspark 36 deltakere (+ 29 %)

Folkestien Dokka 27 deltakere (+ 50 %)

Nulløp Kråkvika 27 deltakere (+ 93 %)

Land Løpskarusell har nå tatt sommerpause fram til 18. august. Da står fem kilometer landeveisløp fra Sollisvingen ved Dokka til Odnes på programmet. Ytterligere tre løp står på programmet i august og september. Se hele programmet HER

Friidrettsklubbene i Søndre Land og Nordre Land, som arrangerer Land Løpskarusell sammen, ønsker alle karuselløpere en god sommer!