UM LØRDAG: Telma tilbake med to klubbrekorder

Telma Eid (19) slo til med to nye klubbrekorder for kvinner senior i Søndre Land IL under andre dag av Ungdoms-NM (UM) lørdag. Først forbedret hun sin egen klubbrekord og personlige rekord i kulestøt (4 kg) med fire cm til 9,58 meter. Så overrasket hun både seg selv og andre med å løpe 60 meter på 8,23.

60-metertiden er en forbedring av Telmas tidligere personlige rekord (PB) med 8 hundredels sekund. Tiden er samtidig en forbedring av klubbrekorden for kvinner senior i Søndre Land IL med 5 hundredels sekund. Den gamle klubbrekorder tilhørte Annelise Alsvik Skogsbakken og var fra 2007.

Telma er dermed innehaver av hele 9 klubbrekorder for kvinner senior I Søndre Land IL.

Telma gjør denne helgen sin første konkurranse for vinteren, etter at hun ble satt ut av influensasykdom fra før jul til begynnelsen av februar. Telma har hatt rask progresjon etter at hun kunne gjenoppta treningen for en måned siden.

Foruten personlige rekorder i kulestøt og på kortsprinten, vartet hun opp med fine 1,60 meter i høyde i sin tredje konkurranse lørdag. I denne øvelsen har hun 1,66 meter som PB. Nå gjenstår lengde søndag for Telmas del. Hun sier hun gleder seg veldig til den konkurransen…

Telma er tilbake igjen i full trening for mangekamp fra kommende uke. Sykdommen satte henne tidligere i vinter ut av spill med tanke om NM innendørs i mangekamp. For Telma, som er en del av det norske rekrutteringslandslaget i mangekamp, er NM i mangekamp i slutten av mai sesongens første hovedmål. Der har hun tatt mål av seg å kvalifisere seg til deltakelse i Nordisk mesterskap i mangekamp i juni. I så fall må hun prestere topp tre blant de norske juniorjentene.

Det ble prestert mye bra også av Søndre Lands øvrige UM-deltakere lørdag. Anja Ødegård (17) løp 60-meter på fine 8,55 – kun seks hundredels sekund bak PB. Dette er årsbeste fra Anjas side. Hun hoppet i tillegg 4,16 meter i lengde.

Christoffer Tvinnereim (19) kom på en flott 6. plass i høyde G18/19 etter et bestehopp på 1,80 meter. Christoffer var nære ved å ta også 1,84 – en cm under PB. Alle medaljene i klassen ble delt ut på høyden 1,88, en høyde som absolutt er innen rekkevidde for spenstige Christoffer.

Caleb Kongolo (17) fikk ikke ut sitt potensiale på verken 60 meter eller i lengdegropa. Det som fungerer på trening er ikke alltid like lett å omsette i konkurransesituasjonen. Caleb fikk denne gang 7,61 på 60 meter, som er 15 hundredels sekund bak PB. I lengde ble det 5,59, snaut 30 cm bak PB.

Josue Kongolo (15) gikk hen og ble norsk mester i lengde G15. Det kan du lese om i en egen artikkel her på SLIL Friidretts hjemmeside.

Dag Pettersen (18) deltok ikke lørdag etter lårstrekken han pådro seg i tresteg fredag.

UM avsluttes søndag med SLIL-utøvere i aksjon på 200 meter, lengde, høyde og kulestøt.

Se alle UM-resultatene her.