UM SØNDAG: Vant sin andre gullmedalje

Josue Kongolo ble søndag norsk ungdomsmester for andre gang under helgens Ungdoms-NM i Rudhallen i Bærum. Lørdagens lengdegull ble søndag fulgt opp med gull i kulestøt G15.

Josue var i en klasse for seg med 14,68 meter med 4 kg kula. Han var mer enn en meter foran nestemann, og mer enn to meter foran bronsevinneren.

14,68 er en forbedring av egen personlig rekord (PB) med 1,04 meter.

For riktig å understreke sitt allsidige talent løp Josue også til finale på 200 meter. Han vant sitt forsøksheat med tiden 23,90, som en av tre G15-løpere under 24 sekunder i forsøksheatene.

23,90 er en forbedring av PB med 16 hundredels sekund, og en forbedring av tidligere innendørsbeste med 43 hundredels sekund.

Det ble imidlertid ikke noe finaleløp for Josue. På grunn av en smertetilstand ved kneet valgte han å stå over finalen for ikke å risikere en skade.

Telma Eid (19) hoppet 4,93 meter uten fullklaff i lengde. Dette var 20 cm for kort til en plass i finalen.

Anja Ødegård (17) har hoppet 1,40 i høyde, og var et hårfint riv unna å ta også 1,45.

Caleb Kongolo (17) fikk tiden 25,10 på sin 200 meter. I kulestøt 5 kg oppnådde han en flott 4. plass med resultatet 11,81 meter. Dette var kun 14 cm unna bronsemedalje i G17.