30 løpere startet karusellsesongen på Lyngstrand

30 løpere stilte til start da Land Løpskarusell 2018 ble innledet med terrengløp på Lyngstrand Camping nord for Hov onsdag kveld 2. mai. Det var småsur temperatur, men gråværet som var på ettermiddagen ble erstattet av solglimt da det nærmet seg løpsstart.

Det ble løp tre distanser: 400 meter, 1800 meter eller 3600 meter. 19 løpere stilte til start på den lengste distansen, der fire av løperne stakk i fra i front allerede på den første av fire runde. I mål kom seniorløper Torbjørn Høitomt fra Nordre Land IL først, fire sekunder foran veteranen Vegar Jøranli, også han fra Nordre Land IL. Treer totalt ble 15-åringen Peder Elias Nordseth fra Gjøvik FIK, mens også NLI-løperen Anders Alme Eng kom inn under 14 minutter som fjerde løper.

Raskeste Søndre Land-løper på full distanse var nestoren i Land Løpskarusell, Hans Lysen. Løperen i MV 65-69 kom i mål på litt over 16 minutter – bare noen uker etter at han pådro seg ribbeinsbrist under en treningstur.

Solveig Øksne Sandvik og Helle Kristensen fra SLIL Friidrett løp inn til samme tid.

Blant de yngre løperne imponerte 12-åringene Solveig Øksne Sandvik og Helle Kristensen fra Søndre Land IL Friidrett med å løpe likt over mål til tiden 16.11,0 på full distanse 3600 meter. Også med 11 år gamle Ina Raaum Andreassen fra samme klubb gikk det fort unna til tiden 16.43,0.

På halv distanse i den lange løypa var ti år gamle Aksel Stavik Moshagen fra Søndre Land IL raskest med tiden 9.06,0. På 400 meter løp 13-åringene Ida Galdal og Julie Rønningen side om side først over målstreken på tiden 2.01,0.

Resultater Lyngstrand 02.05.2018

Neste løp i Land Løpskarusell 2018 går i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 10. mai. Dette er samme dag som Landstafetten, som i år arrangeres for 50. gang. Les mer om jubileumsarrangementet her.