Landstafetten for 50. gang Kr. Himmelfartsdag

Landstafetten jubilerer i år. Årets stafett er den 50. i rekken siden stafetten så dagens lys i 1969, og den eneste stafetten i Vestoppland som fortsatt lever i beste velgående. Søndre Land IL Friidrett ønsker alle interesserte velkommen til å ta del i jubileumsfeiringen – både som publikum og deltakere.

Landstafetten er blitt arrangert på Kr. Himmelfartsdag helt siden starten. Denne tradisjonen er brutt én gang, og det var da Kr. Himmelfartsdag falt på 17. mai. I år er Kr. Himmelfartsdag torsdag 10. mai.

Klubber som ønsker å stille lag i Landstafetten har påmeldingsfrist 3. mai. Nærmere informasjon om stafetten og invitasjon finner du her.

Bli med på mosjonsløp

Rett etter jubileumsstafetten arrangerer vi mosjonsløp i stafettløypa med tre valgfrie distanser (400m/750m/2400m). Løpet inngår i Land Løpskarusell 2018, som har oppstart med terrengløp på Langstrand onsdag 2. mai. Løpet i Hov Kr. Himmelfartsdag er det andre av totalt 11 løp i årets karusell.

Landstafetten gjelder jenter og gutter 11 til 16 år. Hvert lag stiller med åtte løpere som fritt kan disponeres på de ulike etappene så lenge lagets maksimale alder ikke overstiger 108 år. Start og mål foregår i Hovsbakken, rett bak rådhusets vestre inngang.

Stafetten har start kl. 13.00, mens mosjonsløpet starter med korteste distanse klokka 14.00. Til mosjonsløpet er det påmelding ved frammøte fra kl. 12.30 og fram til ti minutter før løpsstart. Du finner informasjon om startkontingent og annet for Land Løpskarusell her.

Bli med å gjør arrangementet til en festdag for løping i Hov sentrum. Søndre Land IL Friidrett oppfordrer vennegjenger, skoleklasser, arbeidskollegaer og andre til å stille opp i løpet og følge stafetten fra publikumsplass.

Mye på programmet

Søndre Land IL Friidrett har åpen kiosk i start-/målområdet under hele arrangementet. Her vil det bli salg av kaffe og nystekte vafler, pølser i lompe, baguetter og mineralvann/smoothies. Vår samarbeidspartner MX Sport Hov/Randsfjord Handel har åpen klubbdag under arrangementet, med salg av klubbtøy fra Kraft, løpesko og annen relevant bekledning for trening og konkurranser fra sine butikklokaler i Sentrumsvegen. Det gis medlemsrabatt på 30 prosent denne dagen, mot 20 prosent ordinært.

Løpere som deltok på Søndre Lands jente- og guttelag i den aller første stafetten i 1969 er invitert som hedersgjester til arrangementet. I 1969 besto jentestafetten av seks etapper, mens det var åtte etapper i gutteklassen.

Vi har god oversikt over jentelaget fra den gang, som er avbildet i Søndre Land ILs jubileumsberetning «100 år med idrett» ved 100 års jubileet i 2006. Når det gjelder guttenes lag i 1969 er fire av etappene og hvem som løp dem omtalt i et referat fra arrangementet i avisen Samhold Velgeren.

Ved hjelp av de navngitte løperne har vi klart å komme fram til en knippe øvrige løpere som med stor sannsynlighet også var med på laget. Alle disse har fått invitasjon til jubileumsstafetten. Om det skulle være noen vi ikke har snakket med, men som mener de løp på Søndre Lands guttelag i den første landstafetten er de velkommen til å ta kontakt. Om noen av dem som var med den gangen også sitter på private bilder er vi interessert i å få dem scannet og tilsendt på e-post.

Slik gikk det i Landstafetten 2017,  2016 2015 

Det vil bli lagt ut flere artikler om Landstafetten her på slil.friidrett.no fram mot stafetten, så følg med.