Christian ble østlandsmester

Christian Kongolo (21) kan titulere seg som østlandsmester i lengdesprang etter å ha gått til topps i menn senior under søndagens konkurranser på Sportsplassen på Bækkelaget i Oslo. Christians hovedmål under stevnet var å kvalifisere seg til junior-NM om en måned. Det gikk ikke.

Christians lengste sprang målte 6,04 meter. NM-kravet i menn U23 er 6,40 meter. Han har fortsatt et par stevnemuligheter før kvalifiseringsfristen går ut 26. juli.

– Jeg mangler per i dag litt på farten i tilløpet. Samtidig fikk jeg bekreftet for meg selv at jeg fortsatt har teknikken inne. Med god trening videre gjennom sommeren vet jeg at kan kan forbedre meg, sier Christian.

Christian, som har tilbrakt de to siste skoleårene som student i London, har 6,42 som personlig rekord. Det resultatet oppnådde han for tre år siden. Det er kun resultater oppnådd inneværende og foregående sesong som teller som kvalifisering til norske mesterskap.

Her er alle resultatene fra Østlandsmesterskapet: LØRDAG SØNDAG