LILLEHAMMER LØRDAG: Gull, sølv og to bronser

Josue Kongolo (14) vant gull- og sølvmedalje, og Fredrik Stavik Moshagen (13) og Caleb Kongolo (16) en bronsemedalje hver, under lørdagens konkurranser i Veidekkelekene på Lillehammer.

Josue Kongolo slo til med gull og ny personlig rekord i kulestøt innimellom forsøksheat og finale på 60 meter. Josue støtet firekilos kula 11,82, som er en forbedring av tidligere PB med 9 centimeter.

Josue Kongolo løp en kontrollert og flott 60 meter i sitt forsøksheat. Josue vant sitt forsøkssheat på gode 7,83 i motvind 2,5 m/s.

i finalen slo han til med personlig rekord, 7,55, som er en utmerket tid i G14 og åtte hundredels sekund raskere enn gamlepersen fra i vinter. Josue ble med det toer i G14, og vant sølvmedalje etter en tett og jevn finalefight.

Fredrik Stavik Moshagen (13) og Caleb Kongolo vant hver sin bronsemedalje lørdag. Caleb hoppet 5,86 meter i lengde, som er to centimeter over personlig rekord. Medvinden var i overkant til at resultatet godkjennes som personlig rekord.

Fredrik vant sin medalje i kulestøt G13 med et lengstestøt på litt over 9,20 meter. Dette er Fredriks andre medalje i stevnet, der han vant sølv i spydkast fredag.

Anja Ødegård tangerte PB i høyde med 1,50. Dette ga 4. plass i J16 med samme høyde som bronsevinneren. I lengde traff hun ikke på planken, og ble utslått etter tre omganger.

Nikolai Stavik Moshagen (11) løp sin 60 meter i G11 på tiden 9,61, som er en forbedring av personlig rekord med fem hundredels sekund.

Lise-Mari Røvik Engelund (11) satte ny PB på 60 meter med tiden 10,58. Dette er en forbedring av gamlepersen med sju tidels sekund. I høyde ble hun stående med 1,00 meter.

Aksel Stavik Moshagen (8) løp 60 meter på 10,76 i G10.