Seniorstevne på Bislett med 4 SLIL-utøvere

Fire utøvere fra Søndre Land IL Friidrett er påmeldt til Oslo Friidrettskrets sommerstevne på Bislett stadion onsdag kveld. Stevnet, som er en årlig tradisjon med servering av jordbær og fløte til alle deltakere, omfatter kun seniorklassene. Det vil si at stevnet er åpent kun for utøvere fra 15 år og oppover. Stevnet samler topp nasjonal deltakelse med innslag også av utenlandske utøvere. Stevnet har hele 227 påmeldte utøvere, som er rekord for stevnet.

Fre Søndre Land skal Are Bergum Nilsen (18) hoppe høyde og Olav Bergan Stuedal (18) løpe 800 meter. Caleb Kongolo (18) skal løpe 100 meter og hoppe lengde, mens Gracia Kongolo (21) skal løpe 100 meter og hoppe tresteg. Alle fire er i god form og kan oppnå både personlige rekorder og kvalifiseringer til høstens nasjonale mesterskap.

Olav Bergan Stuedal skal gjøre sin andre 800 meter for året. Den første løp han til gull i G18/19 års klassen under Tyrvinglekene i midten av juni på ny personlig rekord 2.00,84. Dette var da en forbedring av tidligere personlig rekord med neste tre sekunder.

I Tyrvinglekene første Olav feltet fra start til mål. Onsdag blir det hardere konkurranse fra seniorer. Olav har kravet til Ungdoms-NM med god margin, og det er bare to-tre tidels sekund ned til kravet for deltakelse i Junior-NM. Olav har både det kravet og en tid under to minutter innen rekkevidde onsdag.

Gracia Kongolo vant bronse i lengde uten tilløp i senior-NM innendørs i vinter. Utendørs er hun ennå ikke kvalifisert for NM-deltakelse, men har kapasitet til å klare kravet til junior-NM i U23-klassen i tresteg. Kravet er 10,50 meter, noe hun hoppet over på trening senest mandag kveld. I konkurranse har ikke Gracia hoppet tresteg siden i fjor sommer. Gracia gjør også et forsøk på å komme enda lenger ned på 13-tallet på 100 meter, der hun allerede har perset to ganger denne sommeren.

Caleb Kongolo har en pers i lengde på 6,02 meter, men har hoppet jevnt og trutt godt over dette på trening i sommer. Caleb er i form og kan onsdag prestere over Junior-NM kravene i både lengde og på 100 meter.

Are Bergum Nilsen er i år for første gang kvalifisert til deltakelse i Ungdoms-NM med sin pers på 1,75 meter i høyde fra i vinter. Utendørs i sommer har han kun to treningsstevner på Brandbu kan seg. Onsdag blir det en helt annen konkurransesituasjon, og god testing av konkurranseformen en og en halv måned før Ungdoms-NM i Overhalla.

Se tidsskjema og startlister her

Følg live resultatservice her fra onsdag kl. 18.00