Gracia (21) hoppet seg til NM på Bislett

Gracia Thiama Kongolo (21) føyde seg onsdag kveld inn i en etter hvert lang rekke av Søndre Land-utøvere som har kvalifisert seg for deltakelse i et offisielt norsk mesterskap. Under Oslo Friidrettskrets sommerstevne for kvinner og menn senior på Bislett stadion forbedret hun sin personlige rekord i tresteg med hele 1,21 meter til 10,97 meter. Dermed er hun kvalifisert for deltakelse i Junior-NM i kvinnenes U23-klasse.

Gracia strålte om kapp med sola etter å ha tuktet NM-kravet i KU23 med god margin.

Dette er første gang Gracia kvalifiserer seg for deltakelse i et norsk mesterskap. Hun har tidligere deltatt i NM innendørs i lengde uten tilløp, der hun vant bronsemedalje i kvinner senior sist vinter, men der gjelder ingen kvalifiseringskrav.

Gracia begynte ikke med friidrett før hun var 17 år gammel, og hun har trent stadig mer og bedre inn i voksen alder. Hun har hatt stor framgang de to siste sesongene både i sprint- og hoppøvelser. Onsdag hoppet hun alle sine fem gyldige tresteghopp over sin tidligere PB. Tre av hoppene var over NM-kravet på 10,50 meter i KU23. Dermed kan hun nå forberede seg på retur til Bislett når Junior-NM U20 og U23 arrangeres der den siste helgen i august. Fra 10,97 er det for øvrig ikke mer enn 28 cm opp til NM kravet for hovedmesterskapet (senior-NM).

Are Bergum Nilsen tangerte PB og UM-kravet på 1,75 i høyde.

Are Bergum Nilsen (18) tangerte sin personlige rekord i høyde med 1,75, som er identisk med kravet for deltakelse i Ungdoms-NM i G18/19. Dette mesterskapet arrangeres i Overhalla i Nord-Trøndelag i månedsskiftet august-september. Det er første gang Are oppnår dette resultatet utendørs, og han bekreftet således at 1,75 fra innendørssesongen ikke var noe blaff. Onsdag hadde han også gode forsøk på 1,80.

Olav Bergan Stuedal var igjen bare noen små tidels sekunder unna å snike seg under to minutter på 800 meter.

Olav Bergan Stuedal (18) løp sin andre 800 meter for sesongen og fikk tiden 2.00,93 – 9 hundredels sekund bak PB fra da han vant gull i G18/19 under Tyrvinglekene tidligere i sommer. Den gang løp Olav i front fra start til mål. Nå valgte han å legge seg bak i feltet fra start, noe som førte til en i overkant passiv førsterunde. Han avanserte stort i feltet på oppløpssiden og kom inn til tredjeplass i sitt heat. Olav er kvalifisert for Ungdoms-NM med god margin, og det er ikke mer enn fire tideler som skiller ned til NM-kravet (2.00,49) i menn U20.

Etter overtramp på planken i sine to beste hopp onsdag er Caleb Kongolos PB i lengde fortsatt 6,02 meter.

Caleb Kongolo (18) viste igjen gode takter i lengdegropa, men som flere ganger tidligere ble ikke de beste hoppene målt på grunn av overtramp på planken. Hans lengste gyldige sprang onsdag ble målt til 5,96 meter – seks cm bak PB – mens et par av de ugyldige hoppene var omkring 20-25 cm lenger.

Her er alle resultatene fra onsdagens seniorstevne på Bislett.