Telma Eid uttatt til Nordisk mesterskap i mangekamp

Norges Friidrettsforbund offentliggjorde i dag uttaket til Nordisk mesterskap i mangekamp i finske Kuortane helgen 10.og 11. juni. Der er Søndre Land IL Friidretts Telma Eid (19) en av fem norske jenter som får delta i juniorklassen for kvinner (U20).

Den ferske norgesmesteren i mangekamp for kvinner junior, Amanda Grefstad Frøynes (19), fra Sem IL og Urædds Ida Eikeng (18) representerer Norge i mersterskapet. De tre jentene som fulgte nærmest Grefstad Frøynes i NM i Bergen for en drøy uke siden, Solveig Hernandez Vråle (18), Sturla IF, Line Myrestøl Johansson (19), Sørild FIK, og Telma Eid (19), Søndre Land IL Friidrett, er tatt ut til å delta i konkurransen som representanter for sine klubber, men også de får delta i landslagsdrakten.

Jevnt i NM

Grefstad Frøynes presterte under NM bedre enn kravet (5100 poeng) for deltakelse i årets U20 EM i Italia. Eikeng deltok ikke i NM på grunn av skade, men gikk i fjor sjukamp til over 5300 poeng i J17.

De tre andre jentene knivet helt jevnt om sølv- og bronsemedaljene i NM. Telma ble til slutt firer i konkurransen. Med 4374 poeng  var hun kun 18 poeng fra medalje. Poengsummen er Telmas personlige rekord med senior hekker og kastredskap, og også klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL. Telma har 4496 poeng fra sjukamp tidligere, men da med lavere hekker og lettere kastredskap.

Samles i Bergen til helga

Telma Eid på den avsluttende 800 meteren under NM.

Rekrutteringslandslaget i mangekamp, som Telma er en del av på tredje året, samles i Bergen i pinsehelgen. Der skal utøverne trene og delta i storstevnet Framolekene på Fana stadion. Telma skal der konkurrere i 60 meter, høyde og spyd lørdag 3. juni, og 100 meter og lengde søndag 4. juni.

Telma deltok i Nordisk mesterskap i mangekamp også i 2015, da i U18-klassen. Mesterskapet ble den gang arrangert i København, der Telma presterte godt i alle øvelser og fikk notert U18-persen 4996 poeng.

Søndre Land IL Friidrett gratulerer Telma Eid med uttaket til deltakelse i Nordisk mesterskap i mangekamp også i 2017.

Se hele uttaket til Nordisk mesterskap her