Mye idrettsglede på Friidrettens Dag

I underkant av 40 barn og ungdom fant veien til Søndre Land Idrettspark lørdag 2. juni for å delta på Friidrettens Dag. Her kunne alle prøve seg på 60 meter, lengde, høyde, kule, liten ball og langt løp uten tidsskjema og så mange forsøk en selv ønsket. Resultatene ble skrevet rett på startnumrene.

Her tas det sats i Lengdegropa.

Med fantastisk vær på Friidrettens Dag for tredje året på rad kunne forholdene knapt vært bedre. Ungdomsutøvere og foresatte fra Søndre Land IL Friidrett sørget for god avvikling av arrangementet og kaldt drikke, frukt og vafler fra kiosken.

Friidrettens Dag er blitt arrangert på stadion i mange år, siden før det ble lagt fast dekke i 2014. I år hang arrangementet lenge i en tynn tråd på grunn av manglende framdrift og usikkerhet rundt opprydding og rengjøring etter vinterdriften av kunstgressbanen. Lørdagens arrangement ble bokstavelig talt reddet av at kommunen rykket inn med ekstraordinær opprydding og rengjøring i anlegget fredag ettermiddag.

Siden det helt til få dager før arrangementet var usikkerhet om hvorvidt det kunne arrangeres, ble det i år ikke tid til å distribuere invitasjoner til kommunens grunnskoleelever. Det ga noe færre deltakere i år enn tidligere år. I fjor var det 57.

Det var hyggelig å registrere at ni utenbygds deltakere fant veien til Friidrettens Dag, med sju utøvere fra Gjøvik FIK og 2 fra Vingrom IL.

Sesongens fjerde løp i Land Løpskarusell inngikk i arrangementet. Her kan du lese om hvordan det gikk.

Se bildeserie fra Friidrettens Dag her