Gull, sølv, bonse og finaler

Josue Kongolo (14) vant gull i kulestøt og sølv på 200 meter i G14, mens Fatou Kamara (13) vant bronse i kulestøt J13, under første dag av Ungdomslekene på Jessheim Friidrettsstadion.

Både Josue og Fatou forbedret sine personlige rekorder i alle øvelsene de deltok i. Personlige rekorder og fine plasseringer blant de åtte beste ble det også på Fredrik Stavik Moshagen (13) og Jenni Askvig (13).

Josue vant gull i kulestøt 4 kg med et lengstestøt på 13,27 meter. Dette er en forbedring av tidligere PB med 1,45 meter. Han var suveren vinner av konkurransen, 1,27 meter foran sølvmedaljevinneren.

Det var høy fart på 200 meter i G14, og mange som presterte personlige rekorder på høyt nivå. Så også Josue Kongolo, som ble sølvmedaljevinner med tiden 24,06. Dette er en forbedring av PB fra tidligere i år med 88 hundredels sekund. Han var 25 hundredels sekund bak gullmedaljøren i mål, etter å ha hatt føringen i løpet til 30 meter gjensto.

Fato Kamara vant bronsemedalje i kulestøt 2 kg i J13 etter å ha forbedret PB med 23 cm til 11,05 meter. Hun var ikke mer enn 4 cm bak sølvmedaljen og 25 cm bak gullmedaljen. Fatou forbedret PB på 200 meter med 47 hundredels sekund til 29,79 da hun ble toen i sitt heat og nummer 15 sammenlagt i J14.

Fredrik Stavik Moshagen forbedret PB i diskos 750g med 6,60 meter til 27,42. Dette holdt til 6. plass i G13, vel halvmeteren bak pallen. Fredriks øvrige fem kast i diskos var ugyldige. Det sjette og siste kastet var godt over 30 meter, langt nok til å vinne konkurransen, men dommeren underkjente kastet for berøring av ringens ytterkant. I kule ble Fredrik femmer med 9,87 meter, som var 25 cm bak en pallplassering.

Jenni Askvig forbedret PB på 1000 meter kappgang med nesten ti sekunder til 6.25,07, som ga sjetteplass i J13. I kule oppnådde Jenni 8,62 meter, som ga 12. plass.

Ungdomslekene er uoffisielt norsk mesterskap med tre landsdelsarrangementer for 13 og 14 år gamle utøvere, pågår lørdag og søndag.

Fire utøvere fra Søndre Land IL Friidrett er uttatt på Opplands kretslag i lekene. Jenni Askvig (13), Fatou Kamara (13), Fredrik Stavik Moshagen (13) og Josue Ilunga Kongolo (14) skal alle i aksjon på to øvelser hver av dagene.

Konkurransene på Jessheim fortsetter søndag.